Fire dømt til døden for å spionere for Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gaza by (NTB-AFP): En militær domstol på den Hamas-styrte Gazastripen har dømt fire palestinere til døden for å ha spionert for Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse fra retten heter det at en 23 år gammel mann fra Zeitoun-området i Gaza by ble dømt til dødsstraff etter å ha vært tiltalt for spionasje. Dessuten ble tre andre menn, som ikke møtte i retten, dømt til døden i sitt fravær.

De fire mennene ble dømt for å ha «spionert for okkupasjonsmakten», inkludert overvåking og å ha gitt informasjon om hus og biler for å hjelpe Israel med å planlegge attentater, sier en rettskilde til AFP.

Før onsdagens dommer var 167 mennesker blitt dømt til døden av domstoler i Gaza og på den okkuperte Vestbredden, ifølge Det palestinske senteret for menneskerettigheter (PCHR).

Hamas-bevegelsen tok kontroll over Gazastripen i 2007, etter kamper mot den palestinske presidenten Mahmoud Abbas Fatah-bevegelse. Siden den gang er det utstedt 80 dødsdommer i Gaza.

Hamas har tidligere tatt livet av flere mennesker som er blitt dømt for å ha jobbet for Israel, noen ganger på offentlige plasser. (©NTB)