Messi vil gjenvinne gulltronen fra Ronaldo

Cristiano Ronaldo fikk Gullballen for ett år siden. De færreste tror på en ny pris mandag. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix
Cristiano Ronaldo fikk Gullballen for ett år siden. De færreste tror på en ny pris mandag. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har byttet på å vinne den prestisjetunge Gullballen siden 2008. Mandag kommer svaret på hvem som vinner årets duell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Messi er soleklar oddsfavoritt foran den stjernetunge og årvisse utdelingen i Zürich. Den lille argentineren har bak seg et 2015 der han nærmest løftet ethvert trofé han kjempet om. Barcelona vant både den spanske ligaen, den hjemlige cupen, klubb-VM og mesterligaen – med Messi som en toneangivende aktør på den eventyrlige reisen.

Skulle 28-åringen få tildelt Gullballen mandag, vinner han prisen for fjerde gang. Messi gikk til topps i kåringen både i 2010, 2011 og 2012. Da var han en del av Pep Guardiolas nærmest uovervinnelige Barcelona-mannskap.

Guardiolas exit i den katalanske storklubben i 2012 ble etterfulgt av interne stridigheter, hvilket også påvirket Messi. De siste to årene har Gullballen tilfalt Cristiano Ronaldo.

Spanske medier levner ikke portugiseren rare sjansene til å fullføre hat tricket mandag. Alle peker unisont på Messi som den åpenbare vinnerkandidaten, til tross for at argentineren var satt ut av spill fra september til november med en kneskade.

Barcelona-stjernen har i tillegg fått negativ oppmerksomhet for å være innblandet i en politisak om skatteunndragelse.