Fingeravtrykk funnet av Paris-ettersøkt i Belgia

Salah Abdeslam er den eneste av de antatte gjerningsmennene som fortsatt er på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix
Salah Abdeslam er den eneste av de antatte gjerningsmennene som fortsatt er på frifot. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgisk politi har funnet tre belter som kan brukes i selvmordsangrep, spor av eksplosiver og et fingeravtrykk fra Salah Abdeslam, en av de antatte gjerningsmennene bak terroraksjonene i Paris, i en leilighet i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet ble gjort i en leilighet i Schaerbeek-området i den belgiske hovedstaden under et søk 10. desember i fjor, opplyser påtalemyndigheten i landet.

– I leiligheten ble det funnet materiale som kan brukes til å lage eksplosiver, tre håndlagde belter som kan brukes til å frakte eksplosiver, samt fingeravtrykk av Salah Abdeslam, heter de i en uttalelse fra aktor.

Leiligheten ble leid under falskt navn. Den kan ha blitt brukt av en person som allerede er i varetekt i forbindelse med terrorangrepene i Paris.

Uklart

Funnet indikerer at terrorangrepene delvis ble planlagt i Belgia. To av angriperne hadde bodd i Brussel, og belgisk politi har pågrepet ti personer i forbindelse med angrepene. Det er imidlertid uklart når Abdeslam besøkte leiligheten.

– Kanskje han dro dit for å få beltet før angrepene. Kanskje han dro tilbake dit etterpå. Jeg antar det er en mulighet for begge deler. Fingeravtrykk har ingen dato eller tidspunkt, sier påtalemyndighetens talsmann Eric Van Der Sypt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venner av Abdeslam kjørte ham fra Paris tilbake til Brussel, gjennom tre politikontroller uten å bli oppdaget. En mistenkt har siden sagt at han kjørte den terrormistenkte gjennom Brussel til Schaerbeek 14. november.

Fortsatt på frifot

Abdeslam er den eneste av de antatte gjerningsmennene som fortsatt er på frifot. Han har vært ettersøkt siden selvmordsbombere og attentatmenn drepte 130 mennesker og såret mange flere i en rekke angrep i Paris 13. november i fjor.

Hvor mange som var direkte involvert, er fortsatt uklart, men sju av terroristene døde under angrepet. En av dem var Abdeslams bror, Brahim.

IS har tatt på seg ansvaret for de koordinerte angrepene på barer, restauranter og en konsertsal.

Les også: Ytterligere en pågrepet i Belgia etter Paris-angrep