Mor til 13-åring i 2012: – Hun skal bli frisk

Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiets teknikere arbeider ved hytta der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenta er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede moren til den 13 år gamle jenta som ble funnet død i Valdres på nyttårsaften, ble intervjuet om datterens spiseforstyrrelser i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

13-åringen som ble funnet død på en hytte på Beitostølen på nyttårsaften, skal ha blitt mobbet og slitt med alvorlige spiseforstyrrelser mens hun gikk på barneskolen.

Les også: 13-åring skal ha blitt mobbet – moren klaget på skolemiljøet

I 2012 ble moren til den avdøde jenta intervjuet av TV 2 etter at hun og datteren valgte å flytte fra Bærum. Hun stilte da til intervju for å snakke om datterens spiseforstyrrelser og lange år med mobbing på barneskolen.

Moren sa til kanalen at skolebytte kan være løsningen hvis mobbingen ikke blir tatt alvorlig, eller man opplever å ikke blir trodd.

Les også: Politiet får trolig svar om 13-åringens dødsårsak

– Hadde vi bare blitt tatt på alvor fra første stund, så vet jeg at dette ikke hadde skjedd. Det kommer jeg sikkert til å være sint og bitter for lenge, men nå har vi lagt den skolen bak oss og datteren min har fått en ny sjanse. Hun skal bli helt frisk og bra igjen, sa moren til TV 2 i 2012.

Moren i 40-årene er siktet for grov omsorgssvikt og for å ha unnlatt å hjelpe datteren. Tirsdag skal politiet vurdere om hun skal framstilles for varetektsfengsling.