Nyttårsmirakel:De er tvillinger, men født i hvert sitt år

Foreldrene tror nok storesøster Jaelyn kommer til å bruke alderskortet mot sin bror Luis når de blir større. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tvillingene Jaelyn og Luis kom til verden med tre minutters mellomrom, men i hvert sitt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før 2015 var over kom lille Jaelyn til verden klokken 23.59. Tre minutter senere kom hennes tvillingbror Luis, men da var klokken blitt 00.02 og 2016 var i gang i San Diego i USA.

Dermed ble de to tvillingene født i hvert sitt år, noe som ifølge sykepleieren som hjalp til med fødselen, er ganske uvanlig.

– Jeg har aldri opplevd noe slikt på mine 34 år som sykepleier. Det er svært uvanlig, sier Lynnette Coetzee til Reuters, og legger til at hun er svært takknemlig for at tvillingene ble født ved nettopp Kaiser Permanente Zion Medical Center.

Se også: Badende tvil­lin­ger rører en hel verden

Tvillingenes far, Luis Salgado, er ikke like takknemlig for at barna ble født på forskjellige dager, og spesielt ikke i forskjellige år.

– Moren deres og jeg håpet virkelig at de skulle få samme fødselsdag. «Storesøster» Jaelyn kommer nå alltid til å dra alderskortet mot sin «lillebror» Luis, sukker faren, og legger til at de nok kommer til å feire to dager til ende hver gang barna fyller år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Baby med to hoder født i Bangladesh

Med keisersnitt i Danmark

Selv om sykepleieren i San Diego mener tvillingenes fødsel er sjelden, så skjedde nøyaktig det samme i Danmark denne nyttårsaftenen. For der ble tvillingene Silas og Annabelle født med bare to minutters mellomrom, klokken 23.59 og 00.01. Og det med keisersnitt, melder Nettavisen.

De nybakte foreldrene Erika og Günther Eckhard, som opprinnelig er fra Østerrike, var ikke klar over at tvillingene var født i forskjellige år, før jordmoren fortalte det etter fødselen. Foreldrene frykter ifølge avisen at tvillingene må gå i foskjellige trinn på skolen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi håper de ikke får problemer med skolen. Noen dansker skrev på Facebook at de ikke kan gå i samme klasse. Jeg vet ikke om det stemmer. Planen vår er å sende de på internasjonal skole, så jeg håper vi fikser det, sier Günther Eckhard til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Tvil­lin­ger ble født hånd i hånd

Flere dagers mellomrom

I 2014 ble et tvillingpar født med hele 24 dagers mellomrom. Det er sjelden dette går bra for begge tvillingene, men da Alexandre ble født etter bare 24 ukers svangerskap gjorde legene i Boston alt for å holde den andre tvillingen i mors mage. Dermed ble Ronaldo født over tre uker etter sin tvillingbror.

Se reportasjen om mirakeltvillingene her: