Jensen løfter blikket mot Uber og Airbnb

Finansminister Siv Jensen må finne ut hvordan man skal håndtere delingsselskaper som Uber og Airbnb.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen må finne ut hvordan man skal håndtere delingsselskaper som Uber og Airbnb. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Delingsselskaper skaper hodebry for norske myndigheter og organisasjoner. Derfor blir tjenester som Uber og Airbnb en prioritert oppgave for finansminister Siv Jensen (Frp) i det nye året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapene i den nye delingsøkonomien utfordrer etablerte aktører, deriblant taxiselskaper og hoteller, skriver Dagens Næringsliv. Stadig flere nordmenn benytter seg av taxitjenesten Uber og overnattingstjenesten Airbnb, og det skaper debatt om både konkurransevilkår, skatt og arbeidstakeres rettigheter.

– Delingsøkonomien har ikke fått tilstrekkelig oppmerksomhet ennå, verken i vårt apparat eller utenfor. Vi kan ikke lenger lukke øynene for det som skjer. Disse selskapene kommer til å bli på utsiden av økonomien hvis vi ikke sørger for at de blir en del av økonomien. Det mener jeg er et selvstendig poeng, sier Jensen til DN.

Som finansminister har hun for lenge oversett utfordringene og mulighetene som kommer med de kommersielle tjenestene, innrømmer Jensen. Hun sier hun er veldig opptatt av å «nøste grundig i delingsøkonomien» framover.

– Hadde jeg hatt alle svarene, ville jeg presentert løsningene. Jeg kommer til å tilnærme meg dette på flere vis; utfordre miljøer, snakke med bedrifter, lære mer og utfordre myndighetsorganer og regulatorer, sier finansministeren. (©NTB)