Forlenget fengsling for San Bernardino-siktet

En rettstegning av Enrique Marquez, som er siktet for å ha skaffet våpen til angrepet i San Bernardino tidligere i måneden.
Foto: Bill Robles / Reuters / NTB scanpix
En rettstegning av Enrique Marquez, som er siktet for å ha skaffet våpen til angrepet i San Bernardino tidligere i måneden. Foto: Bill Robles / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Los Angeles (NTB-AFP): Enrique Marquez (24), som er siktet for å ha skaffet våpen til San Bernardino-angriperne Syed Farook og Tashfeen Malik, varetektsfengsles fram til den innledende høringen i saken mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det besluttet en domstol i Los Angeles mandag. Advokaten hans hevdet det ikke var risiko for at Marquez skulle stikke av, og krevde at klienten burde løslates mot kausjon, men ble ikke hørt. I stedet avgjorde retten at Marquez' tilknytning til Farook er nok til å holde ham i varetekt.

Marquez er en tidligere nabo og venn av ekteparet som 2. desember skjøt og drepte 14 mennesker under et juleselskap på Farooks arbeidsplass i San Bernardino.

24-åringen har i avhør samarbeidet med politiet og blant annet forklart at han og Farook skal ha planlagt minst to terrorangrep som aldri ble gjennomført. Han er siktet for å ha skaffet våpnene som Farook og Malik brukte, men politiet har ikke indikasjoner på at Marquez selv var involvert i eller hadde kjennskap til angrepet.

Marquez skal selv ha varslet politiet om angrepet i San Bernardino, og han ble pågrepet under en ransaking av boligen hans. 24-åringen ble deretter skrevet inn på en psykiatrisk klinikk der han lot seg avhøre av FBI-etterforskere.

Den innledende høringen i saken mot Marquez skal holdes 4. januar. Dersom han blir kjent skyldig, risikerer han opptil 35 års fengsel. (©NTB)