Kolberg: – Merkelig av Baksaas

Martin Kolberg (AP), leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, reagerer på uttalelser fra tidligere Telenor-topp Fredrik Baksaas. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Martin Kolberg (AP), leder i kontroll- og konstitusjonskomiteen, reagerer på uttalelser fra tidligere Telenor-topp Fredrik Baksaas. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Martin Kolberg (Ap) reagerer sterkt på at tidligere Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier han er glad for at han holdt tilbake informasjon i Vimpelcom-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Baksaas' uttalelser er merkelige i lys av at han i høringen sa at han la fra seg all taushetsplikt uten forbehold. Jon Fredrik Baksaas møtte opp i høringen og sa at han skulle si alt. Det la vi selvfølgelig til grunn at de gjorde, sier leder Martin Kolberg i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til Dagens Næringsliv.

I et leserinnlegg i DN 17. desember hevder Baksaas at det var riktig å holde tilbake informasjon i stortingshøringen i januar. Han sa til DN at han ikke vil bli kalt en løgner og manipulator.

– Jeg vil ut av karakteristikkene som løgner og manipulator og en som har snakket usant og drevet en dekkoperasjon under forrige høring, sier han til DN i forbindelse med innlegget.

Kolberg vil ikke kommentere disse uttalelsene fra Bakaas, men viser til at komiteen sitter på skriftlig dokumentasjon på at han ikke har snakket sant.

– Jeg vil ikke komme med karakteristikker og mener Baksaas' uttalelser taler for seg selv, sier Kolberg. (©NTB)