Kopseng dømt til tolv års forvaring for voldtekt

Julio Kopseng (38) er i Oslo Tingrett dømt til 12 års forvaring for å ha voldtatt seks kvinner.
Julio Kopseng (38) er i Oslo Tingrett dømt til 12 års forvaring for å ha voldtatt seks kvinner. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den profilerte TV-danseren Julio Kopseng (38) er i Oslo tingrett dømt til tolv års forvaring med en minstetid på åtte år for å ha voldtatt seks kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kopseng som for tiden soner en dom på Ullersmo, er også dømt for et forsøk på voldtekt av en sjuende kvinne, men frikjent for voldtekt av ytterligere to kvinner.

Han er dømt til å betale erstatning på opptil 200.000 kroner til åtte kvinner – til sammen over 1 million kroner.

Dopet ned kvinner

Voldtektene skjedde mellom 2001 og 2011 og flere av hendelsene innebar at Kopseng dopet kvinnene før voldtekten fant sted. Retten mener det sannsynligvis var med stoffet Rohypnol, et opprinnelig sovemiddel med sløvende effekt.

Flere av kvinnene var mellom 16 og 18 år. Den ene kvinnen var ennå ikke fylt 16 år da voldtekten skjedde. Hun mottar det høyeste erstatningsbeløpet på 200.000 kroner.

Psykopatiske trekk

De sakkyndige mener at Kopseng blant annet har relativt gjennomgående psykopatiske personlighetstrekk. I dommen heter det at han har en høy risiko for framtidig seksuell vold og at gjentakelsesfaren er stor også om 12 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innrømmer ikke skyld

– Han skulle ønske at han hadde blitt frifunnet, men ser fram til at saken skal behandles i lagmannsretten allerede i januar. Da vil han gi forklaring til retten og føre bevis for retten. Det gjorde han ikke i tingretten, sier Kopsengs forsvarer Johnny Veum til NTB. Kopseng nekter straffskyld, opplyser Veum.

De fornærmede kvinnene fikk større og mindre psykiske plager og skadevirkninger i tiden etter voldtektene.

Kopseng er fra før dømt for voldtekt av to kvinner, mens en dom for ytterligere ni voldtekter er anket og skal opp til behandling i Borgarting lagmannsrett på nyåret. Den endelige straffutmålingen kommer først når ankesaken går i lagmannsretten.