Manchester City reiste seg etter to strake tap

Aleksandar Kolarov spilte en god kamp for Manchester City mot Southampton. Venstrebacken kronet det hele med å score 3-1-målet. Foto: Reuters (Phil Noble)

Etter tap mot både Liverpool og Juventus var Manchester City tilbake på vinnersporet med 3-1-seier mot Southampton.

Laget ble tatt på senga av Liverpools høye press i 1-4-tapet forrige serierunde, og i førsteomgangen mot Southampton var det tydelig at Manuel Pellegrini hadde bedt sitt mannskap om å gjøre det samme som Liverpool-laget gjorde.

City gikk hardt ut og fikk mange gunstige brudd og etter ni minutter utnyttet Raheem Sterling at Maya Yoshida brukte for lang tid med ballen. Unggutten stormet ned mot linjen og serverte Kevin De Bruyne som ikke kunne unngå å spasere ballen i mål.

Like etter økte hjemmelaget ledelsen etter at en corner endte hos Fabian Delph som fyrte av fra rundt 20 meter. Skuddet endret retning i Virgil van Dijk og gikk i mål bak en utspilt Maarten Stekelenburg.

Van Dijk kunne fått sin revansje allerede minuttet etter. Midtstopperen var på en snarvisitt på hjemmelagets halvdel og fra langt hold dundret midtstopperen ballen i tverrliggeren.

Bortelaget hevet seg etter hvilen og fikk tidlig en redusering ved Shane Long. Iren hang lenge i lufta og stanget inn 1-2.

Dusan Tadic hadde en alle tiders mulighet til å bringe balanse i regnskapet da han kom alene med Willy Caballero, men serberens lobbforsøk ble reddet av Citys argentinske burvokter.

Men der en serber bommet, traff en annen serber i andre enden av banen. Et innlegg fra Kevin De Bruyne fant Aleksandar Kolarov som banket ballen i lengste hjørne. Southampton klarte aldri å true ledelsen etter 3-1-scoringen, og mens City er tilbake på vinnersporet, har laget til Ronald Koeman nå to strake tap i Premier League.