Mandzukic senket Manchester City

SCORET: Mario Mandzukic ble den store helten da Juventus vant 1-0 hjemme over Manchester City onsdag. Foto: EPA / Andrea Di Marco / NTB scanpix.

Juventus sikret avansement og tok over gruppeledelsen i mesterligaens gruppe D etter 1-0 hjemme over Manchester City. Mario Mandzukic ble matchvinner med scoring etter 17 minutter.

Manchester City hadde allerede sikret avansement fra gruppespillet foran oppgjøret, men med seier i Italia ville også førsteplassen i gruppa være i boks.

Juventus var ikke videre foran kampen, ettersom Sevilla fortsatte kunne ta igjen italienerne med seier i begge sine siste kamper. Det siste laget i gruppe D, Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach, hadde ingen mulighet til videre spill i mesterligaen.

Mandzukic avgjorde

City slet med flere skader foran reisen til Torino, noe som åpnet en plass på benken for norske Bersant Celina. 19-åringen ble sittende på sidelinjen hele kampen, blant annet fordi målvakt Joe Hart måtte ut med skade i sluttminuttene.

Den norske unggutten måtte se lagkameratene havne under tidlig i oppgjøret. Etter 17 minutter hadde Fernandinho en kjempesjanse, men skjøt langt over mål fra syv meter. I påfølgende angrep fant venstreback Alex Sandro spissen Mario Mandzukic i feltet. Kroaten satte inn 1-0 for Juve.

Ti minutter ut i annen omgang hadde Alvaro Morata og Stefano Stuaro en stor mulighet til å doble ledelsen. Morata lobbet ballen mot mål, men med retning like utenfor. Stuaro forsøkte å styre ballen i mål, men kom akkurat for sent.

Raheem Sterling kunne ha utlignet fra kloss hold ni minutter før slutt, men midtstopper Andrea Barzagli avverget den dårlige avslutningen fra vingen, og det endte 1-0.

City er dermed avhengig av seier og at Juventus taper i siste runde skal klubben vinne gruppa.

Nordtveit-seier

Nordtveit startet som midtstopper da Borussia Mönchengladbach slo Sevilla 4-2 hjemme, og spilte hele kampen. Scoringer av Lars Stindl (2), Fabian Johnson og Raffael sikret tre poeng. Vitolo reduserte for Sevilla åtte minutter før slutt, mens Éver Banega scoret på overtid.

Det betyr at nordmannens lag innehar tredjeplassen i gruppa før den siste runden. Plassen gir direkte innpass i europaligaens 16-delsfinale, så tyskernes seier kan vise seg å bli svært viktig.