Real slapp med skrekken

Real Madrids Cristiano Ronaldo var i storslag onsdag. Foto: Gleb Garanich (Reuters / NTB scanpix)

Cristiano Ronaldo hadde hovedrollen da Real Madrid slo Sjakhtar Donetsk 4-3 i mesterligaen i fotball onsdag.

Dermed slo det spanske hovedstadslaget til en viss grad tilbake etter lørdagens begredelige El Clasico-forestilling mot erkerival Barcelona. Den kampen endte 0-4 og førte til en storm av kritikk mot trener Rafael Benitez.

Onsdag kunne den hardt pressede spanjolen puste en god del roligere på benken. Allerede etter 18 minutters spill satte Ronaldo ballen i tomt mål til 1-0 etter at Gareth Bale hadde vippet ballen elegant over Sjakhtar-keeper Andrej Pjatov.

2-0 kom fem minutter ut i annen omgang etter et nytt vakkert angrep fra gjestene. Ronaldo inntok regissørrollen og spilte frem lagkamerat Luka Modric. Kroaten svarte med å sette ballen kontant opp i nettaket fra kort hold.

Bare to minutter senere noterte Ronaldo en ny målgivende pasning da høyreback Dani Carvajal gjorde 3-0, og med 20 minutter igjen å spille gjorde tilsynelatende Ronaldo ydmykelsen komplett med sitt annet mål for dagen.

Hjemmelaget hadde imidlertid en sluttspurt på lur. To mål av Alex Texeira og ett av Dentinho gjorde at det sto 3-4 med to minutter igjen av ordinær tid. Det ga ny spenning, men flere mål ble det ikke.

Real Madrid sto som eneste lag uten baklengsmål i årets mesterliga før onsdagens kamp. Den nullen røk ettertrykkelig mot slutten.

Det spanske hovedstadslaget vinner uansett mesterligaens gruppe A. Den siste kampen er uten betydning for mannskapet til Rafael Benitez.