Chelsea må vente på avansementet

Chelseas Willian (t.v.) curlet inn et flott frisparkmål i mesterligamøtet med Maccabi Tel Aviv. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)

Chelsea kontrollerte inn til 4-0-seier mot Maccabi Tel Aviv i mesterligaens gruppe G tirsdag. En overraskende Dinamo Kiev-seier borte mot Porto gjør likevel at det blir et rotterace om avansementet.

– Det blir avgjort i siste kamp. Men vi trengte selvtillit, og det fikk vi med dagens seier. Dette tar oss i riktig retning, sa Chelsea-stopper Gary Cahill til BT Sport etter kampen, ifølge BBC.

Hjemmelaget Maccabi yppet seg fra start på en dårlig gressmatte i Haifa tirsdag, men Dor Peretz' heading fra kort hold etter fire minutter gikk like over mål.

Etter hvert tok Chelsea helt over kampen. Eden Hazard og Cesc Fàbregas hadde begge gode muligheter til å sende London-laget i føringen, men det måtte en midtstopper til for å gi gjestene nettsus. Gary Cahill satte inn sin egen retur etter en corner i det 20. minutt.

Rødt før pause

Maccabi hang i tauene etter scoringen, og fem minutter før hvilen skulle det bli enda verre for israelerne. Tidligere Chelsea-spiller Tal Ben Haim sparket ned gjestenes Diego Costa i frustrasjon, og dommer Alberto Mallenco dro resolutt opp det røde kortet. Ben Haim og lagkameratene protesterte stort, men til ingen nytte.

Etter hvilen fortsatte Chelsea dominansen, men hjemmelaget kom likevel til noen gode muligheter med ti mann på banen. En solid Asmir Begovic i Chelsea-buret gjorde at gjestene slapp med skrekken ved et par anledninger.

Etter 73 minutter doblet Chelsea ledelsen. Frisparkspesialisten Willian curlet på flott vis inn 2-0. Kun fire minutter etter økte landsmannen Oscar til 3-0, og på overtid fastsatte Kurt Zouma resultatet til 4-0 på corner.

Jevnt

Etter fem av seks spilte gruppespillkamper har Chelsea ti poeng. José Mourinho og co. håpet å kunne feire avansement med seier mot Maccabi, men en overraskende Dinamo Kiev-triumf (2-0) borte mot Porto gjør at gruppen fortsatt er helt åpen.

Porto topper gruppen med ti poeng, like mange som London-laget. Dinamo Kiev følger to poeng bak, mens Maccabi Tel Aviv har tapt alle sine kamper.

I siste kamp møter Chelsea gruppeleder Porto på Stamford Bridge. Samtidig spiller Dinamo Kiev hjemme mot et Maccabi, som kun har æren å spille for. Vinner Kiev, må Chelsea slå Porto. Porto slo Chelsea 2-1 i det omvendte møtet mellom lagene og vil gå foran på innbyrdes oppgjør med uavgjort i London.

– Dette var en svært viktig seier for oss, spesielt med tanke på det som skjedde i Porto-kampen. Dessuten var det viktig for selvtilliten, sa Chelsea-manager José Mourinho om kampen.