Spanias utenriksminister vil spille på lag med Assad

Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo (t.h.),her i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon, mener Vesten må spille på lag med president Bashar al-Assad i kampen mot terror.
Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo (t.h.),her i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon, mener Vesten må spille på lag med president Bashar al-Assad i kampen mot terror. Foto: Juan Medina / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spanias utenriksminister José Manuel García-Margallo mener Vesten må spille på lag med Syrias president Bashar al-Assad i krigen mot terror.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vil være det minste av flere onder å inngå en avtale med Bashar al-Assad for å sikre en våpenhvile, sørge for nødhjelp til flyktningene, få fart på en politisk overgangsprosess og framfor alt angripe vår felles fiende Daesh (IS), sier García-Margallo til TVE.

– Vi må endre denne ja eller nei til Bashar-diskursen, til en fred eller krig-diskurs. Om vi ønsker fred, må vi også komme overens med Assad, i det minste midlertidig, sier han.

Han minner om avtalen USAs tidligere president Franklin D. Roosevelt inngikk med Josef Stalin under andre verdenskrig.

– Roosevelt ble tvunget til å inngå en avtale med Stalin for å bli kvitt nazistene, og det var det minste ondet den gangen, sier García-Margallo.