Solberg: – Solskinnsperioden er over

Statsminister Erna Solberg deltok onsdag og torsdag på et migrasjonsmøte med europeiske og afrikanske land i Maltas hovedstad Valletta.
Statsminister Erna Solberg deltok onsdag og torsdag på et migrasjonsmøte med europeiske og afrikanske land i Maltas hovedstad Valletta. Foto: Anne Marte Vestbakke / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) mener at lav oljepris og flyktningstrøm har endret rammevilkårene for politikken fundamentalt. – Det blir strammere framover, sier hun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Solskinnsperioden er over. Prioriteringene fremover blir beintøffe. Reformvilje er viktigere enn noensinne. Å sette samfunnet i revers til da oljeprisen var høy og flyktningstrømmen liten, er oppskriften på katastrofe, sier Solberg til Dagens Næringsliv etter å ha vært på migrasjonstoppmøte i Malta.

Hun gjør det klart at veksten i oljepengebruk må senkes i normalår framover.

– I tillegg må vi passe på hva vi bruker oljepengene på. Det blir strammere fremover, varsler hun.

Les også: Migranter nektet ferjereise fra Tyskland til Sverige

Statsministeren mener at Norge ikke lenger er i en særstilling nå som oljeprisen har gått ned og at Norge blir likere andre europeiske land.

– Vi visste at vi hadde et omstillingsbehov i norsk økonomi. Vi visste at vi trengte reformer for å få økt produktivitet. Men lav oljepris og stor flyktningstrøm endret rammevilkårene for politikken fundamentalt, sier hun til Dagens Næringsliv.

Les også: Amnesty kritisk til regjeringens asylkampanje