Høgmo avblåste keeperdiskusjon

Høgmo: – Det er gøy å se gutta trene. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ørjan H. Nyland har ikke spilt klubbkamp siden august, mens Rune A. Jarstein imponerer i Bundesliga uke etter uke. Per-Mathias Høgmo avblåste tirsdag keeperdiskusjonen nesten før den kom i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ørjan har sammen med resten av laget bidratt til at vi spilte nesten seks kamper uten å slippe inn mål, og han var en av våre desidert beste spillere mot Italia. Han er i en svært god treningshverdag og har vist strålende form på trening. Han nyter stor tillit, sa landslagssjefen med ettertrykk på sin pressekonferanse.

Nyland spilte annenhver kamp for Ingolstadt i begynnelsen av sesongen, men har måttet slite benken siden da. Ramazan Özcan fikk status som førstevalg etter noen sterke kamper tidlig i sesongen, og har ikke spilt seg ut.

Høgmo medga at han forstår at spørsmålet stilles. Nyland fikk i sin tid keeperplassen på landslaget delvis fordi Jarstein satt på benken i Tyskland.

Landslagssjefen velger å se det positive i at han har tre sterke målvakter.

– Det er lenge siden Norge har vært bedre stilt på keepersiden. Vi har tre målvakter som presser hverandre. Rune (Jarstein) har vært særdeles god i Hertha Berlin, og André (Hansen) er en matchvinner for Rosenborg i europaligaen og serien, sa han.

Men det er nok Nyland som vokter målet mot Ungarn.

Se hele tirsdagens pressekonferanse her: