Zenit fortsatt perfekt

Artem Dzjuba jubler for scoring i Zenit St. Petersburgs borteseier mot Lyon onsdag. Foto: Robert Pratta, Reuters (NTB scanpix)

Zenit St. Petersburg fortsetter som eneste lag uten poengtap i mesterligaen denne sesongen. Artem Dzjubas to mål ga 2-0-seier borte mot Lyon onsdag.

Med lagets fjerde strake seier ble Zenit eneste lag som sikret avansement til cupspillet onsdag. Real Madrid og Manchester City gjorde det samme tirsdag.

Dzjuba scoret ett mål i hver omgang mot et Lyon-lag som er sist på tabellen med ett fattig poeng.

Hulk sto for forarbeidet ved begge målene. I det 26. minutt viste brasilianeren muskler da han ristet av seg to motspillere før han sentret til Dzjuba. Han styrte ballen forbi keeper Anthony Lopes.

Lyon kjempet for sitt mesterligaliv og burde ha utlignet før pause. Først skjøt Mapou Yanga-Mbiwa utenfor åpent mål, deretter traff Henri Bedimo stolpen.

Hjemmelaget fortsatte å presse i annen omgang, men Dzjuba punkterte kampen i det 57. minutt, igjen framspilt av Hulk.

– Dette føles tungt. Vi la ned voldsom innsats. Begge målene kunne vært unngått, men vi tapte for et sterkt Zenit-lag, sa Lyon-spiss Mathieu Valbuena ifølge uefa.com.

– Ett poeng på fire kamper er lite. Vi har viljen, men vi mangler andre ting.

Begge lag måtte avslutte med ti mann. Først fikk Lyon-kaptein Maxime Gonalons sitt annet gule kort, deretter fikk også Zenit-spiller Aleksander Anjukov en advarsel for mye.

Sven Kums ble matchvinner på straffespark da belgiske Gent i samme gruppe slo Valencia 1-0. Den spanske klubben ville med borteseier ha sikret avansement til cupspillet, men nå lever spenningen.

Valencia er to poeng foran Gent med to kamper igjen å spille.