Willian-perle sørget for Chelsea-lettelse

Willian ble den store redningsmannen for Chelsea. Foto: Andrew Couldridge (Reuters / NTB scanpix)

Chelsea imponerte ikke, men et mektig frispark fra Willian sikret London-laget en etterlengtet opptur med 2-1 mot Dinamo Kiev.

Willian var kampens store spiller, og brasilianeren fikk fortjent stående ovasjoner da han ble byttet ut på overtid. 27-åringen var involvert i begge Chelseas mål. Seieren gir londonerne håp om avansement til mesterligaens cupspill.

– Seieren er en stor lettelse. Spillerne fortjente å få kompensasjon for det harde arbeidet de har lagt ned. Forskjellen fra de siste kampene er at vi i dag hadde selvtillit også i negative perioder, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Etter en drøy halvtime kom Willian i full fart på høyresiden. Han fikk lagt inn, og en uheldig Alexander Dragovic stupheadet ballen i eget mål. Chelseas flotte angrep begynte bak hos keeper Asmir Begovic. Mourinho jublet ikke over ledermålet, men tok rolig en slurk av vannflasken.

Det stå stygt ut for Chelsea da laget ga bort en unødvendig corner etter 77 minutter. Keeper Begovic bommet på ballen da han gikk ut i feltet, og Dragovic kunne umarkert rette opp inntrykket fra selvmålet.

Kopierte Ronaldo

Fire minutter før full tid kom scoringen som fikk Chelsea-fansen til å juble etter en tung periode. Willian vartet opp med et perlefrispark fra 20 meter. Med høyrefoten løftet han ballen over muren, men med en dupp som gjorde at den gikk inn i nærmeste kryss, utagbart for ukrainernes keeper Olexander Sjovkovskij.

For første gang siden Cristiano Ronaldo i 2009/10-sesongen har en spiller scoret tre mål på direkte frispark i samme mesterligasesong.

– Han spiller veldig bra for tiden, ikke bare i dag. Han spilt bra i lang tid. Alle gjorde sin del av jobben. Det er lett å peke på Willian etter hans arbeidsinnsats, kvalitet med ballen, deltakelsen i den første scoringen og kvaliteten i den andre, lød rosen fra Mourinho.

Chelsea-fansen viste igjen støtte til mannen de fortsatt ser på som «den spesielle».

– Fansen ser på meg som en profesjonell trener som har gitt dem store øyeblikk. Inntil min siste dag i klubben, om det er om fire år, ti år eller 15 år, vil jeg gi alt for dem, sa Mourinho.

Porto vant 3-1 borte mot Maccabi Tel Aviv onsdag. Dermed leder portugiserne gruppe G med ti poeng, tre flere enn Chelsea. Dinamo står med fem, mens Tel Aviv er uten poeng.

Terry-rekord

For Mourinho var det tre ekstra kjærkomne poeng. Han får ikke lede Chelsea når Stoke venter i Premier League til helgen. Manageren er ilagt karantene etter at han skal ha forsøkt å komme inn i dommergarderoben etter 1-2-tapet mot West Ham.

Det er blitt hevdet at enkelte av Chelsea-spillerne ikke lenger støtter Mourinho, men det så ikke slik ut onsdag. Chelsea imponerte ikke nevneverdig, men så mer ut som et lag blottet for selvtillit enn mangel på vilje.

John Terry startet for 107. gang i Champions League. Det er rekord for engelske spillere. Paul Scholes er nærmest med 106, fulgt av Gary Nevilles 103.

Dinamo Kiev har aldri vunnet en kamp på engelsk jord. Fasit er to uavgjorte, elleve tap.