Malmö ble overkjørt i Ukraina

Målscorer Olexander Gladkij i duell med Jo Inge Berget i Lviv. Foto: Gleb Garanitsj (Reuters / NTB scanpix)

Åge Hareides Malmö var sjanseløs borte mot Sjakhtar Donetsk i mesterligaen tirsdag. Ukrainerne dominerte fullstendig og vant enkelt 4-0.

Tapet betyr at det ser umulig ut for Malmö å ta seg videre til cupspillet i årets mesterliga. I kampen om tredjeplassen er også Hareides mannskap på hæla. Skulle både Sjakhtar Donetsk og Malmö gå poengløse ut av sine to siste gruppekamper mot Real Madrid og Paris Saint-Germain, vil ukrainerne gå til europaligaen på innbyrdes oppgjør.

Det var kort og godt få plusser å ta med seg fra tirsdagens kamp i Lviv for det svenske mesterlagets norske trener.

– Vi var ikke aggressive nok, og Sjakhtar satte opp tempoet. De var mye bedre enn sist, og vi var mye dårligere. Sjakhtar er et godt lag, og man må være på sitt aller beste for å ha en sjanse i mesterligaen, sa Hareide etter kampen.

– Da de først scoret, økte moralen i laget. Sjakhtar fikk 2-0 på en straffe som ga oss en dårlig start på annen omgang. Dermed hang vi med hodene. Vi så ikke bra ut i dag, tilføyde han.

Berget skuffet

Jo Inge Berget var også langt nede etter stortapet.

– Sjakhtar hadde mange sjanser, og vi var for dårlige med ballen. De var bedre i det meste. Det er merkelig at vi skapte så mye mot dette laget sist og vant 1-0, og så blir det så store sifre denne gangen, sa han til Expressen etter kampen.

Den norske landslagsspilleren forlot banen ved pause etter å ha pådratt seg en skade.

– Jeg fikk en smell i nakken, men det kommer til å gå over etter noen dager, sa Berget og beroliget dem som tenkte på det norske landslagets kommende EM-omspillskamper mot Ungarn.

Stygg skade

Den første Malmö-smellen kom i form av en stygg skade. Bare ni minutter var spilt da midtbanespiller Oscar Lewicki fikk hard medfart i en duell med hjemmelagets Taras Stepanenko. Malmös medisinske støtteapparat var raskt på pletten og signaliserte bytte.

Noen minutter etter at Lewicki hadde forlatt banen på båre, opplyste Malmö på sin Twitter-konto at 23-åringen hadde pådratt seg en kraftig hjernerystelse og ikke husket noe av episoden. Ut over det hadde unggutten det etter forholdene bra.

Midtbanespillerens skade tvang Hareide til å gjøre endringer i laget før kampen hadde kommet skikkelig i gang. Det er sjelden heldig, og mer trøbbel skulle det bli for den norske treneren.

Sjakhtar Donetsk skapte flere farligheter før uttellingen kom etter en snau halvtimes spill. Da fikk Oleksander Gladkij to sjanser etter et strålende innlegg fra Marcio Azevedo. Malmö-keeper Johan Wiland reddet det første forsøket, men returen var veteranen sjanseløs på. 1-0.

Overkjøring

Ufortjent var det definitivt ikke. Hjemmelaget var best i det meste før pause, mens Malmö-spillerne kjempet febrilsk for å henge med.

I annen omgang var det få tegn til bedring sett med Malmö-øyne, og igjen startet det ille for gjestene fra Skåne. To minutter var spilt da hjemmelaget fikk straffe etter at islandske Kári Árnason var for tøff i duellen med Alex Texeira. Sjakhtar-kaptein Darijo Srna doblet ledelsen fra krittmerket.

Åtte minutter senere fikk Eduardo stå udekket av et Malmö-forsvar i oppløsning. Den tidligere Arsenal-spilleren takket og styrte inn 3-0 med hodet.

4-0 var signert Alex Texeira, og plutselig var stortap blitt til ydmykelse for Malmö. På tampen fikk islandske Arnason sitt annet gule kort og ble utvist.

Jo Inge Berget ble byttet ut ved pause, mens Magnus Wolff Eikrem fikk spille det siste drøye kvarteret for Malmö.