Real Madrid vant tross PSG-stormløp

Real Madrids Nacho feirer scoring sammen med Cristiano Ronaldo. Foto: Juan Medina (Reuters / NTB scanpix)

Madrid (NTB): Paris Saint-Germain rundspilte Real Madrid i én omgang, men reiste likevel tomhendt fra mesterligaoppgjøret i den spanske hovedstaden tirsdag. Real vant 1-0.

Dermed har det spanske storlaget grepet om førsteplassen i mesterligaens gruppe A. Med to kamper igjen å spille har Cristiano Ronaldo og lagkameratene tre poengs forsprang til PSG.

Malmö og Sjakhtar Donetsk er akterutseilte med tre poeng hver og må kjempe om tredjeplassen.

PSG-fyrverkeri

Real Madrid har vært bunnsolid defensivt denne sesongen og står med kun fire innslupne mål i ligaen, ingen i mesterligaen. Tirsdag kunne fort samme antall baller havnet i nettet bak keeper Keylor Navas allerede i første omgang.

Paris Saint-Germain gikk fryktløst til verket og satte et voldsomt press på hjemmelaget. Blaise Matuidi fikk kampens første store sjanse, men skjøt rett på keeper Navas fra god posisjon. Deretter fikk Zlatan Ibrahimovic to fete scoringstilbud, men misset begge.

Midt i den gode PSG-perioden kom så ledermålet i motsatt ende av banen. Venstreback Nacho, som bare to minutter tidligere hadde kommet inn for en skadd Marcelo, utnyttet en stygg tabbe av bortelagets keeper Kevin Trapp og ordnet 1-0.

Det så ikke ut til å affisere gjestene fra den franske hovedstaden nevneverdig. Zlatan & co. produserte ytterligere fire store målsjanser før pause. Nærmest scoring var innbytter Adrien Rabiot da han traff stolpen med et strålende volleyskudd. Zlatan Ibrahimovic bommet på ballen på nærmest åpent mål, mens spisskollega Edinson Cavani avsluttet svakt alene med keeper fire minutter inn i tilleggstiden.

Zlatan i topp ti

Det var kort og godt klasseforskjell på lagene de første 45 minuttene i Madrid.

Etter pause var gjestene langt fra like overlegne, og annen omgang ble ikke på langt nær like begivenhetsrik. Real Madrid kom bedre med i kampen og murte igjen bakover.

Nærmest scoring var PSG da Angel Di Maria vakkert svingte ballen over muren og traff tverrliggeren med et frispark rett før full tid.

Zlatan Ibrahimovic spilte sin mesterligakamp nummer 113 tirsdag. Dermed passerte han den franske legenden Thierry Henry og inntok tiendeplassen på lista over spillere med flest kamper i turneringen gjennom tidene. Cristiano Ronaldo står på sin side med 119 kamper og innehar åttendeplassen.