Solberg varsler innstramminger for asylsøkere

Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Statsminister Erna Solberg. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig som regjeringen kommer med sitt forslag til hvordan kostnadene ved den økte asylstrømmen skal dekkes, vil det også komme forslag til strengere regler overfor asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regelendringene skal både bidra til å bremse asylstrømmen, behandle søknadene raskere og redusere kostnadene, skriver VG. Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter at det er innstramminger på vei.

– Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre, så vil konkretiseringene komme etter hvert når de er ferdig utredet, sier Solberg.

Les også: – Ingen asylstrøm, sier KrF-nestleder

Etter det avisen forstår, er én av endringene at standarden på innkvarteringen for dem som venter på å få søknaden sin behandler vil bli langt enklere. I tillegg kan ytelsene til dem som sitter i mottak bli redusert. Det kan bli aktuelt å kutte ned lengden på det toårige introduksjonsprogrammet, for å få flyktningene raskere i gang i Norge, ifølge avisens kilder.

I et tillegg til det foreslåtte statsbudsjettet skal regjeringen fredag komme med et forslag om hvordan de anslåtte ekstrakostnadene på 9,5 milliarder til å håndtere flyktningstrømmen skal dekkes inn.

Les også: Nærmer seg fullt ved ankomstsenter i Råde