Rødt-politiker: Stoltenberg vår verste ekstremist

NATO-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg under forsvarsalliansens parlamentariske samling i Stavanger nylig.
NATO-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg under forsvarsalliansens parlamentariske samling i Stavanger nylig. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges farligste ekstremist er ikke Anders Behring Breivik eller mulla Krekar, men Jens Stoltenberg, ifølge Rødt-politiker Bjørn Venstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I dette selskapet blir både Breivik og Krekar amatører. Jens Stoltenberg er den farligste ekstremisten Norge har fostret i nyere tid, skriver Venstad i et innlegg i Klassekampen.

Venstad, som er styremedlem i Rødt Hedmark, viser til krigene i Afghanistan og Libya, men dveler først og fremst ved Stoltenbergs rolle som generalsekretær i NATO.

– NATO har alliert seg med fascister og nazister i Ukraina. Og NATO-landet Tyrkia loves full støtte i sin terrorkrig mot Kurdistan, samtidig som det er grundig dokumentert at tyrkerne aktivt støtter IS, hevder Venstad.

– Dette er uttalelser som ikke representerer Rødts syn og som må stå for Venstads egen regning, sier partisekretær Mari Eifring til NTB.

Hun opplyser at Venstad ikke har folkevalgte verv for Rødt. Han er heller ikke medlem av Rødts landsstyre eller noen av partiets utvalg.