Tottenham feilet i Belgia

Tottenham måtte se seg slått 1-2 borte mot Anderlecht i europaligaen.
Tottenham måtte se seg slått 1-2 borte mot Anderlecht i europaligaen. Foto: Matthew Childs / Reuters

Tottenham tok ledelsen etter fire minutter i europaligaen borte mot Anderlecht, men belgierne snudde kampen og vant 2-1.

– Jeg er sint, frustrert og skuffet. Jeg vet ikke helt hvilket ord som passer best, sa den vanligvis sindige Tottenham-manageren Mauricio Pochettino.

Seieren sendte den belgiske klubben opp på like mange poeng som Spurs i gruppe J. Med tre poeng ville engelskmennene hatt en komfortabel luke på fire poeng til Qarabag og sju poeng til Anderlecht.

Det begynte på best mulig vis for Tottenham. Tidligere Tromsø-spiller Kara Mbodji smalt ballen i hode på en lagkamerat. Den mislykkede klareringen ble en super gjennombruddspasning til Christian Eriksen. Dansken sendte gjestene i ledelsen etter kun fire minutter.

Vertene slo tilbake etter 13 minutter. Mot spillets gang skjøt Guillaume Gillet på halvvolley inn 1-1 etter en corner. Belgieren fikk stå helt alene på bakerste stolpe. Etter scoringen falt tempoet, men bortelaget hadde styringen.

Et kvarter før slutt var snuoperasjonen et faktum. Stefano Okaka fikk et nydelig innlegg fra Frank Acheampong og sklidde inn 2-1.

Tottenham klarte ikke å komme tilbake de neste 15 minuttene. Anderlecht hadde god kontroll til dommeren blåste av kampen.