Norske islamister oppsøker asylmottak

Torshov transittmottak i Oslo har flere ganger hatt besøk av folk som kan ha hatt til hensikt å radikalisere asylsøkere
Torshov transittmottak i Oslo har flere ganger hatt besøk av folk som kan ha hatt til hensikt å radikalisere asylsøkere
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste ser med uro på at ekstreme, norske islamister oppsøker asylmottak for å rekruttere asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

PST mener asylsøkere er mennesker som er i en svært sårbar situasjon. Torshov transittmottak i Oslo har flere ganger hatt besøk av folk som kan ha hatt til hensikt å radikalisere asylsøkere, ifølge NRK.

Et annet mottak NRK har vært i kontakt med, forteller om aggressiv pågang på telefon fra moskeer som vil komme og dele ut hijaber til kvinner og koraner.

– Vi hadde en hendelse her hvor en islamist som har vært i Norge en god del år, hadde et budskap om at Vesten hadde vært med på å ødelegge hjemlandet hans og nå måtte man stå sammen innenfor islam. Det var veldig viktig at man fortsatte å gå i moske, be og følge reglene, ikke minst for kvinner, sier lederen for Torshov transittmottak, Hugo Limkjær.

Også i andre europeiske land er dette et problem. PST bekrefter at det også er slik i Norge.

– Vi har sett tegn på at ekstreme islamister har tilnærmet seg asylmottakene og asylsøkerne, og de har vært til stede og tatt kontakt. Utover det er det vanskelig å si hva som er det konkrete formålet. Vi er bekymret for en rekruttering til ekstreme miljøer, sier seksjonsleder Jørn Presterudstuen i PST.