«Farmen»-deltagerne fikk ikke vite om svindeltiltalen

Selv om TV2 ble gjort oppmerksom på tiltalen mot Mads Fosdal flere uker før sendestart, ble ikke de andre Farmen-deltagerne informert.
Selv om TV2 ble gjort oppmerksom på tiltalen mot Mads Fosdal flere uker før sendestart, ble ikke de andre Farmen-deltagerne informert. Foto: TV2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens innspillingen av «Farmen» fortsatt pågikk ble TV2 informert om svindeltiltalen mot Mads Fosdal. De valgte å skjule dette for de øvrige deltagerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere personer henvendte seg tidlig til TV2 etter at det ble kjent hvem som var årets deltagere i reality-programmet «Farmen».

– Vi ble gjort oppmerksom på tiltalen da vi lanserte casten noen uker før premiere, bekrefter Alex Iversen som er det kommersielle tv-selskapets pressekontakt for «Farmen».

At Mads Fosdal (28) var en av de som fikk bygge opp kjendisstatus, var tungt å svelge blant de som har anmeldt ham for bedrageri.

– Det er etisk veldig galt at en slik person får opptre på en slik arena, uten at publikum blir gjort kjent med situasjonen, sier en av dem som skal ha blitt bedratt ved salg av bil.

Fikk ikke vite

ABC Nyheter har sett deler av det materiale som kan bli presentert når svindelsaken hans kommer opp for retten i slutten av november.

Det er her snakk om en svært utspekulert fremgangsmåte som også inkluderer en uskyldig tredjepart.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I tiltalen fortelles det om kjøp av fire luksusbiler til en verdi av mer enn to millioner kroner, basert på forfalskede dokumenter.

Fosdals advokat har opplyst at han ikke innrømmer straffeskyld.

Les også: «Farmen-Mads» konkurs og svindeltiltalt

Men de andre deltagerne i programkonseptet som i stor grad baserer seg på alliansebygging og tillit, fikk ikke vite om mistankene, opplyser TV2s Alex Iversen i en epost.

– Jeg synes også det er ille hvis de andre deltagerne har måttet forholde seg til ham uten å bli informert av TV2 når de fikk kunnskap om forholdene, sier bilselgeren som skal ha blitt lurt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da programmet hadde premiere 21. september, så nærmere en million på det, skrøt TV2 i etterkant.

Ukjent konkurs

Tv-kanalen har ennå ikke bestemt seg for hvordan de nå skal gå frem. De skal ikke ha kjent til tiltalen mot «Farmen-Mads» da han ble plukket ut som deltager i programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal også ha vært ukjent for dem at han er slått konkurs.

– Vi skulle gjerne sett at Fosdal hadde informert oss, sa Alex Iversen til ABC Nyheter tidligere i uken.

Da bobestyrer i forrige uke la fram sin beretning, kom det fram at det ikke var ført regnskaper i selskapet hans, og at kreditorene tapte mer enn 300.000 kroner. Den største enkeltkreditoren taper nesten 100.000 i saken.

TV2 er nå ferdig med innspillingen av programmet. Men «Farmen» redigeres fortsatt, og skal etter planen gå på norske tv-skjermer fram til begynnelsen av desember.