Erna ber folk åpne hjemmene sine for flyktningbarna

Omsorgssentrene er et godt tilbud for flyktningbarna, men det er ikke et sted å være over tid, sier statsminister Erna Solberg (H).
Omsorgssentrene er et godt tilbud for flyktningbarna, men det er ikke et sted å være over tid, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyktningkrisen har hittil i år ført til at det har kommet 503 enslige mindreårige asylsøkere under 15 år til Norge. Statsminister Erna Solberg (H) oppfordrer flere familier til å bli fosterforeldre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske myndigheter anslår at innen nyttår vil antall enslige mindreårige asylsøkere under 15 år nå 1.000. Flere og flere må vente lenge på å bli bosatt etter å ha fått innvilget opphold, skriver VG. I mellomtiden ber Solberg folk åpne hjemmene sine.

– Dette er barn som trenger intensiv hjelp og en nær og normal familiestruktur for å klare seg best mulig. Omsorgssentrene er et godt tilbud, men det er ikke et sted å være over tid, sier hun.

Les også: – Flyktninger kan koste Norge 750 milliarder kroner

De neste to ukene rettes kampanjen «Har du rom for en til?» mot familier som ønsker å ta imot flyktningbarn.

– Det er ikke alle som kan eller vil være fosterhjem, men jeg oppfordrer flere familier til å kontakte fosterhjemstjenesten, sier Solberg.