Mesterlig triumf for Hareide

Markus Rosenberg scoret for Malmö onsdag.
Markus Rosenberg scoret for Malmö onsdag. Foto: Andreasw Hillergren/tt / NTB scanpix

Malmö tok sin første seier i årets mesterliga i fotball da ukrainske Sjakhtar Donetsk ble slått 1-0 på hjemmebane onsdag. Markus Rosenberg ble matchvinner.

Åge Hareide sendte som ventet mannskapet sitt på banen i en 4-4-2-formasjon. Pa Konate erstattet suspenderte Yoshimar Yotún på venstrebacken og kom raskt i fokus. 17 minutter var spilt da forsvarsspilleren lurte av to Shakhtar-forsvarere og slo inn foran mål. På straffemerket ventet kaptein Markus Rosenberg og fikk mer tid og rom enn han kunne drømme om. Avslutningen satt utakbart i hjørnet bak gjestenes keeper Andrij Pjatov.

Bedre kunne kampen knapt startet for hjemmelaget, og det kunne fort blitt mer å juble for før pause. Jo Inge Berget fikk en strålende mulighet til å doble ledelsen på en kontring, men nordmannens skudd ble slått til hjørnespark av keeper Pjatov.

Brent straffespark

I annen omgang fortsatte Berget å være midtpunkt i Skåne. To minutter var spilt da 25-åringen ble spilt vakkert fri av Nikola Djurdjic. Avslutningen som fulgte var følsom, men gikk til side for mål.

Etter ti minutter ble så Berget revet over ende i duell med veteranen Darijo Srna og fikk straffespark. Fra sidelinjen måtte en oppgitt Åge Hareide se tidligere Haugesund-spiss Djurdjic gjøre en høyst middelmådig jobb fra krittmerket. Sjakhtar-keeper Pjatov hadde få problemer med å avverge serberens avslutning i keeperhøyde.

Ufortjent med 2-0 hadde det ikke vært, og Malmö fortsatte å presse på. Snaut midtveis i omgangen traff Vladimir Rodic stolpen med sin avslutning, og rett etterpå fikk Djurdjic en kjempesjanse til å rette opp straffemissen. Igjen sviktet serberen i avslutningsøyeblikket.

Styrer mot europaligaen

1-0-seieren betyr uansett at Malmö har festet et foreløpig grep om tredjeplassen i gruppe A. Den gir plass i 16-delsfinalene i europaligaen.

Real Madrid og Paris Saint-Germain, som begge har sju poeng etter 0-0 og poengdeling i den franske hovedstaden onsdag, synes vanskelige å gjøre noe med for mannskapet til Åge Hareide.

Fire poeng skiller opp til storklubbene når halve gruppespillet er unnagjort.

Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim forble ubenyttede reserver for Malmö onsdag.