FIFA ferdig med etterforskningen av Beckenbauer

Franz Beckenbauer (t.h.) er blitt etterforsket av FIFA.
Franz Beckenbauer (t.h.) er blitt etterforsket av FIFA. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har fullført etterforskningen av fotballegenden Franz Beckenbauer og den tidligere spanske fotballpresidenten Angel Maria Villar Llona.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har fullført etterforskning av fotballegenden Franz Beckenbauer og Spanias tidligere fotballpresident Angel Maria Villar.

Beckenbauer, som tidligere har vært medlem av FIFA-styret, har vært under etterforskning i lengre tid. Tirsdag besluttet forbundets styre at den etiske komiteen for første gang får lov å offentliggjøre opplysninger om pågående saker, og onsdag kom bekreftelsen av at Beckenbauer og Villar er etterforsket. Det ble også opplyst at undersøkelsene er avsluttet.

– Etterforskningen av Angel Maria Villar og Franz Beckenbauer er allerede blitt videresendt til det dømmende kammeret (i FIFAs etiske komité), skrev FIFA i en pressemelding.

Organisasjonen opplyser ikke hva de to er etterforsket for.

Beckenbauer var leder for Tysklands søkeprosess for VM i 2006, som har vært gjenstand for korrupsjonsbeskyldninger. 70-åringen ble i 2014 suspendert av FIFA i flere uker etter at han nektet å svare på spørsmål angående korrupsjonsmistanken rundt tildelingen av VM i 2018 og 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Der Kaiser» fikk over 100 landskamper for Vest-Tyskland og var en dominant skikkelse på banen. Forsvarsspilleren er en av to som har vunnet fotball-VM både som spiller og trener, i 1974 og 1990. Mário Zagallo er den eneste andre som har oppnådd den bragden.

Flere etterforskes

Det ble også opplyst at Brasils tidligere fotballpresident Ricardo Teixeira, Amos Adamu, Eugenio Figueredo, Nicolas Leoz, Woarawi Makudi og Jeffrey Webb er blant de andre som er under etterforskning.

For ordens skyld ble det også bekreftet at FIFA-president Sepp Blatter, UEFA-president Michel Platini og FIFA-generalsekretær Jerome Valcke, som alle er suspendert i 90 dager, er under etterforskning.