Oslos nye byregjering presentert

Her kan du se opptak fra presentasjonen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådslederen: - Jeg har kanskje valgt noen som er kontroversielle

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi regner med at det ikke blir så mange av hvetebrødsdagene, men vi er forberedt på hardt arbeid, sa Johansen da han presenterte den nye byregjeringen.

Etter å ha presentert sin rødgrønne byregjering, gikk Johansen til Stian Berger Røslands kontor for å få overlevert nøklene til makten i hovedstaden.

To MDG-byråder

Arbeiderpartiet får fem av åtte poster i byregjeringen. I tillegg til Lippestad og Johansen blir partiets ordførerkandidat i valgkampen, Tone Tellevik Dahl, byråd for oppvekst og kunnskap.

Rina Mariann Hansen blir byråd for kultur, idrett og frivillighet og Schibsted-direktør Robert Steen blir finansbyråd. Han er sønn av partiveteranen Reiulf Steen, som var samferdsels- og handelsminister på 1970- og 1980-tallet.

Miljøpartiet De Grønne får to byråder – Lan Marie Nguyen Berg blir byråd for miljø og samferdsel, mens Hanna E. Marcussen blir byutviklingsbyråd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se intervju med Lippestad: – Jeg har vært engasjert i hele livet

Politisk comeback

Tidligere likestillings- og inkluderingsminister Thorkildsen blir SVs eneste byråd, og får posten for eldre, helse og sosiale tjenester.

– Veien videre mot gode og trygge tilbud for folk, enten de er gamle eller barn, er ikke å bare redusere dem til noen brukere som skal ta til takke med tilbudet. De skal inviteres inn, sier Thorkildsen, som har vært ute av politikken siden hun gikk av som SVs nestleder i fjor.

– Så langt er det veldig hyggelig å være tilbake i politikken, for i dag er alle positive. Men det kommer til å snu. Kritikken kommer, men jeg liker å stå i stormen, sier Thorkildsen om comebacket.

Se opptak fra presentasjonen:

Lippestad i byråd

Lippestad, som startet sin karriere i Oslo-politikken da han ble valgt inn i bystyret i høst, sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er spennende. Jeg er glad det er mange erfarne folk i byregjeringen å støtte seg på, sier Lippestad.

Han har allerede gjort seg noen tanker om hvilken rolle Oslo bør spille i forbindelse med at mange asylsøkere kommer til landet.

– Det skal jeg komme tilbake til, men Oslo må ta et lederskap i den saken, sier Lippestad.