Tina-saken: Siktede var i leiligheten etter drapet

I et lydopptak politiet har fått i Tina-saken hevder en av de drapssiktede 36-åringene at de tok seg inn i leiligheten hennes gjennom et vindu. Tina Jørgensen ble funnet nede i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.
I et lydopptak politiet har fått i Tina-saken hevder en av de drapssiktede 36-åringene at de tok seg inn i leiligheten hennes gjennom et vindu. Tina Jørgensen ble funnet nede i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et lydopptak politiet har fått i Tina-saken, hevder en av de drapssiktede 36-åringene at de tok seg inn i leiligheten hennes gjennom et vindu etter drapet for å skjule spor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var tilbake og hentet noen ting i Tinas leilighet. Det sykeste var at typen hennes lå der og sov, hevder mannen, som ble pågrepet først i saken, i ett av opptakene som er overlevert politiet ifølge Dagbladet.

Innholdet i opptaket var grunnen til at han og de medsiktede ble etterforsket. I opptaket sier mannen videre at en av de siktede tok seg inn gjennom et vindu.

36-åringen snakker også om en veske og en mobiltelefon, og at han ikke vet hvor tingene ble av. Tina Jørgensens veske med filofax og mobiltelefon har aldri blitt funnet.

Les også: Politiet har fått nytt lydopptak i Tina-saken

– Jeg husker ikke helt, men hvis det var jeg som tok hånd om det, kastet jeg det, sier han i opptaket.

Advokat Olav Sylte, som forsvarer en 38-åring i saken, har liten eller ingen tiltro til det som fremkommer på lydopptaket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det som kommer fram på dette opptaket er så fantastisk at det selvfølgelig ikke er riktig. Samlet sett går dette opptaket i alle retninger, sier han.

Tina Jørgensens leilighet i Stavanger ligger om lag 200 meter fra Sølyst, hvor politiet mener hun ble slått i hjel.

Les også: – Lydopptaket inneholder nye opplysninger om Tina-saken