– Lydopptaket inneholder nye opplysninger om Tina-saken

Politiadvokat Herdis Traa og Ernst K. Rossebø. leder av fellesetterforskning i Rogaland politidistrikt, under en av pressekonferansene om Tina-saken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Politiadvokat Herdis Traa og Ernst K. Rossebø. leder av fellesetterforskning i Rogaland politidistrikt, under en av pressekonferansene om Tina-saken. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et nytt lydopptak lensmannskontoret i Lyngdal mottok fredag kveld snakker samme 36-åring som først ble pågrepet i Tina-saken i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var også ham man kunne høre på lydopptaket politiet fikk i sommer. Lydopptaket som ble levert inn fredag har hittil ikke vært kjent for politiet.

Det skal ifølge Stavanger Aftenblads opplysninger vare i drøye to timer, og inneholde nye opplysninger om hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept i september 2000.

36-åringen snakker på opptaket om sine tanker om det han hevder å ha vært med på, melder Aftenbladet.

Også det nye opptaket skal være gjort uten at mannen var klar over det.

Les også: Politiet har fått nytt lydopptak i Tina-saken

Ikke innkalt til avhør

Politiet i Stavanger bekreftet før helgen i en pressemelding at de hadde mottatt et nytt lydopptak knyttet til drapssaken. Opptaket var levert inn på lennsmannskontoret i Lyngdal samme dag.

– Politiet har hørt gjennom lydopptaket som ble innlevert fredag, og dette arbeidet vil fortsette de nærmeste dagene, skriver kommunikasjonsrådgiver i Rogaland politidistrikt, Jon Dagsland, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– På grunn av den pågående etterforskningen kan politiet imidlertid ikke si noe om innholdet på lydopptaket eller hvorvidt det kan ha betydning for den videre etterforskningen, skriver han.

— Jeg har snakket med min klient i løpet av helgen. Han er ikke innkalt til noen nye avhør, sier den aktuelle 36-åringens forsvarer, Odd Rune Torstrup, til Aftenbladet.

Les også: – Tina-tipser truet med å ødelegge etterforskningen

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn siktet

Allerede tidlig i sommer mottok politiet et lydopptak der 36-åringen forklarer at han skal ha vært til stede da 20 år gamle Tina Jørgensen ble drept i september 2000.

I september i år ble fire menn siktet i saken, alle opprinnelig fra Lyngdal. Alle nekter straffskyld. De er alle løslatt fra varetektsfengsel, men siktelsene er opprettholdt.

Politiet har bekreftet at forklaring fra det første opptaket bidro til at politiet i midten av september pågrep både ham og tre andre menn fra Lyngdal. Alle fire ble siktet for drap eller medvirkning til drap på den unge Stavanger-kvinnen.

Øvrige kilder: NRK, NTB.