Marianne Borgen (SV) blir ny ordfører i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs Marianne Borgen blir Oslos ordfører, får en rekke medier bekreftet fredag kveld. Det skal være resultatet av byrådsforhandlingene mellom Ap, SV og MDG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marianne Borgen (SV):

  • Marianne Borgen (64) er gruppeleder for SV i Oslo bystyre og er leder av bystyrets samferdsels- og miljøkomité.
  • Har for tiden permisjon fra Redd Barna.
  • Er utdannet cand. sociol med embetseksamen i sosiologi fra Universitetet i Oslo i 1979. I cand. mag-graden hadde Borgen fagene sosiologi, historie og tysk.
  • Borgen satt i bystyret allerede i perioden 1979-83. Hun hadde deretter pause frem til 1995, men har siden den gang hatt fast plass i bystyret.


(Kilde Wikipedia)

Mens de tre partiene satt i møter hver for seg fredag kveld, kom det stadig mer informasjon og rykter om hva den nye byrådsavtalen skal inneholde.

Etter det VG erfarer, får Aps ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl en tung post i byrådet. NRK melder at Miljøpartiet De Grønne får en miljøbyråd, men MDG tilbakeviser dette overfor VG og understreker at de ikke har diskutert ferdig hvordan kabalen skal legges.

Forhandlingsresultatet skal godkjennes av representantskapene i alle de tre partiene fredag kveld.

Les også: Leder i Oslo Ap trygg på støtte fra sine egne

Ingen bekreftelse fra Borgen

Marianne Borgen ville ikke si noe om hun kommer til å bli ordfører eller ikke i et nytt rødgrønt byråd i hovedstaden da hun hastet inn til Oslo SVs representantskap på Tøyen for å presentere avtalen hun har fremforhandlet med Ap og MDG.

– Jeg gleder meg veldig til å presentere avtalen, uttalte Borgen til NTB på vei inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun ville ikke si noe om hvor trygg hun føler seg på at representantskapet vil si ja til avtalen.

– Nå skal vi ha en demokratisk prosess i SV, det er veldig viktig for oss, så får vi se hvordan det går utover kvelden, svarte Borgen før hun forsvant inn til 91 ventende delegater.

Mest uro i SV

Også representantskapene i Ap og MDG stemmer over avtalen fredag kveld. Det har vært mer uro i SV enn i de andre partiene om et byrådssamarbeid. Enkelte i partiet har tatt til orde for at SV ville oppnådd mer ved å stå utenfor, som Rødt, og heller ha en samarbeidsavtale i bystyret.

En pressekonferanse for å presentere byrådserklæringen er ventet søndag eller mandag.

Les også: Ap får ordføreren i Bergen