Massive russiske angrep mot mål i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske kampfly angrep torsdag en rekke mål over hele Syria, opplyser forsvarsdepartementet i Moskva. Syriske regjeringsstyrker er samtidig på frammarsj nord for byen Homs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge den russiske forsvarsledelsen har russiske kampfly det siste døgnet gjennomført 33 angrepstokt i Syria, der 32 mål med tilknytning til Den islamske staten (IS) er angrepet.

Flyangrepene har blant annet vært rettet mot mål rundt byene Idlib, Hama, Aleppo, Deir ez-Zor og hovedstaden Damaskus, opplyses det videre.

Gjenerobret

Det statlige fjernsynet i Syria melder samtidig at syriske regjeringsstyrker, støttet av russiske kampfly, er på frammarsj nord for Homs.

Dette bekreftes av Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), eksilgruppen som de siste årene har vært en av de viktigste informasjonskildene til hva som skjer i det krigsherjede Syria.

Ifølge syrisk TV har regjeringsstyrkene alt gjenerobret landsbyen Al-Dar Al-Kabirah nord for Homs.

SOHR meldte torsdag formiddag at russiske kampfly har gjennomført minst 15 flyangrep i området, og at ti mennesker var drept, seks av dem opprørere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Angrep mot Russlands ambassade i Syria

Strategisk viktig

Eksilgruppa melder videre at det er harde kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere i utkanten av den opprørskontrollerte landsyen Talbisseh, som ligger strategisk til ved hovedveien mellom byene Homs og Hama.

– Operasjonen vil fortsette til målet om å sikre det nordlige Homs er nådd, og kontakten mellom opprørerne i Hama og Homs er svekket, sier en sikkerhetskilde i området.

Syriske regjeringsstyrker kontrollerer i dag Homs, med unntak av én bydel. Hama er også under regjeringsstyrkenes kontroll, mens området mellom de to byene i stor grad er kontrollert av den al-Qaida-tilknyttede Nusrafronten og mer moderate opprørsgrupper.

Analyse: Derfor går Russland tungt inn i Syria