Tyrkisk-norske Elisabeth var ti minutter fra Ankara-angrepet

Politifolk på steder der eksplosjoner tok livet av minst 86 personer i Ankara i Tyrkia lørdag.
Politifolk på steder der eksplosjoner tok livet av minst 86 personer i Ankara i Tyrkia lørdag. Foto: Stringer/turkey / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elisabeth Özdemir, opprinnelig fra Haugesund, var bare ti minutter unna sentralbanestasjonen i Ankara da terrorangrepet skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er mye spekulasjoner fra alle hold nå om hvem som gjorde dette, sier hun til TV 2.

Özdemir har bodd i den tyrkiske hovedstaden i 15 år. Lørdag formiddag var hun like i nærheten av sentralbanestasjonen da fredsdemonstrasjonen ble rammet av et terrorangrep. Først på veien tilbake fikk hun vite hva som hadde skjedd.

– Jeg satt på en liten minibuss. Ti minutter før siste stasjon fikk noen en telefon fra noen som fortalte om angrepene, sier Özdemir til TV 2.

Så mange som 86 personer ble drept i angrepet, som tyrkiske myndigheter omtaler som en terrorhandling. Özdemir merket ikke noe unormalt da hun var i sentrum.

– Det er mye som skjer i Tyrkia, men dette er første gang det skjer noe stort i Ankara. Det var rundt 1.500 mennesker som skulle samles på stedet, sier hun.

55-åringen tror ikke angrepet vil få direkte betydning for henne fremover.

– Heldigvis bor vi i utkanten av Ankara, så vi har ikke den frykten. Men Ankara er en parlamentsby der arbeidsplassene ligger i sentrum. Jeg tviler ikke på at det er en frykt for å oppholde seg i sentrum.