Rosenborg tapte for Dnipro

Det ukrainske laget Dnipro tok med seg poengene etter å ha slått Rosenborg 1-0 i en sjansefattig kamp på Lerkendal torsdag kveld. Foto: Ned Alley / AP / NTB scanpix

Avgjørelsen falt etter 80 minutter. Da kom Jevgen Seleznijov seg foran Rosenborgs midtstoppere og headet ballen i mål bak André Hansen.

Rosenborgs største sjanse i kampen kom like før, men Hólmar Örn Eyjólfsson avsluttet i tverrliggeren fra kort hold.

Tapet gjør at Rosenborg får en tøff jobb med å gå videre fra gruppa. De har ett poeng etter to kamper. Lazio, som slo Saint Etienne 3-2 torsdag topper sammen med Dnipro med fire poeng.

Få sjanser

Det var en svært sjansefattig kamp på Lerkendal.

Dnipro åpnet best, men uten å skape noen farligheter foran Hansen.

Bortelagets eneste farlighet i første omgang kom da Jonas Svensson sendte et vanskelig tilbakespill og Hansen bommet på dempingen, men keeperen ryddet opp i situasjonen.

Utover omgang tok RBK mer og mer over. Pål-André Helland skapte den største sjansen med et skudd fra skrått hold, men Dnipros keeper hadde få problemer med å redde.

Det voldsomme uværet i Trondheim gjorde det vanskelig for spillerne, og annen omgang startet som den første avsluttet, med få sjanser.

RBK hadde ballen klart mest, men måtte vente til klokka viste 77 minutter før den første store sjansen kom.

Anders Konradsen vant en duell på bakre stolpe, og ballen havnet hos Eyjólfsson. Han headet mot mål, men traff tverrliggeren.

Sjanse på overtid

Den bommen fikk hjemmelaget angre på, for like etter gikk Dnipro opp i ledelsen.

Et glimrende innlegg fra Matheus endte på pannen til Selznijov, og spissen styrte ballen forbi Hansen. RBK-keeperen fikk en hånd på ballen, men klarte ikke å hindre scoring.

Etter målet prøvde Rosenborg forgjeves å utligne, men Dnipro forsvarte seg godt.

Den ene sjansen de fikk kom på overtid, men Konradsens heading gikk like utenfor.

I Italia tok Lazio poengene etter at de slo Saint Etienne 3-2. Lucas Biglia ble matchvinner.