Kaldt håndtrykk og anstrengt skål mellom Obama og Putin

Det ble full forvirring i pressekorpset da Obama tilsynelatende skålte med «alle» unntatt Putin. Se video!
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroppsspråket var alt annet enn vennlig da USAs president Barack Obama og Russlands president Vladimir Putin møttes flere ganger mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først gikk de to hardt ut mot hverandres ståsted i Syria-konflikten i sine innlegg for FNs hovedforsamling, og så sendte de hverandre et svært anstrengt blikk da de skulle skåle på oppfordring fra FN-generalsekretær Ban Ki-moon under en lunsj.

Bildet av seansen ble delt i stor skala på nettet, og i en periode var det også full forvirring om hvorvidt de to faktisk skålte eller om de hadde unngått hverandre.

Det var også kald stemning i rommet da de to statslederne møttes for et håndtrykk før sitt 90 minutters lange møte i FN-bygningen, det første formelle møtet mellom presidentene på to år.

Se video øverst i artikkelen.

Hilseseansen skilte seg tydelig fra Vladimir Putins møter med Cubas president Raul Castro, Irans president Hassan Rouhani og Japans statsminister Shinzo Abe samme dag, hvor det var tydelige smil og god stemning å spore blant begge parter.

Møtet mellom Putin og Obama skal imidlertid ha gått bra. Putin omtalte det i etterkant som et «nyttig» møte, og han sa at Russland er klar til å bedre forholdet til USA.

BEVISET: Bildet som viser at jo, Putin fikk sin del av skålen. Foto: Amanda Voisard / Afp
BEVISET: Bildet som viser at jo, Putin fikk sin del av skålen. Foto: Amanda Voisard / Afp

Bakgrunn: Obama og Putin barket sammen om Syria i FN