Suu Kyi med video-appell før valget i november

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonsleder Aung San Suu Kyi sier at valget i Myanmar 8. november er et vendepunkt for landet, og at folk nå for første gang på årtier har muligheten til å gjøre reelle endringer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Suu Kyi markerte starten på valgkampen med å poste en video på sin Facebook-side. Det er ventet at hennes parti, Nasjonalligaen for demokrati (NLD), kommer til å vinne valget, som er det første frie valget i Myanmar siden militærjuntaen i 2011 innførte demokratiske og økonomiske reformer. NLD vant stort i valget i 1990, men militærjuntaen underkjente resultatet.

25 prosent av plassene i parlamentet er forbeholdt det samme militæret som holdt Aung San Suu Kyi i husarrest fram til 2010. President Thein Sein kunngjorde i juli at han ikke ville stille til gjenvalg, og det har siden vært strid innad i partiet om valg av kandidater til valget.

Fredsprisvinneren oppfordret tirsdag verdenssamfunnet til å overvåke valget nøye. Etter planen skal det holdes valg 8. november, samtidig med en folkeavstemning om grunnlovsendringer som opprinnelig skulle vært holdt i mai.