Torsken: – Det skal lukte fisk i et fiskevær

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politikerne i Torsken i Troms lot seg ikke pille på nesen av hytteeiere som klaget på fiskelukt. Slik skal det nemlig lukte i et fiskevær, mener formannskapet og tillater bygging av flere fiskehjeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hytteeiere hadde protestert mot at hjellene på Nergård i Torsken skulle bygges ut og brukes til tørking av fiskehoder, skriver Folkebladet. Hyttefolket fryktet lukt, støy og flueplager som følge av utbyggingen, men nådde altså ikke fram.

– I forbindelse med henging av fiskehoder, kan det maksimalt bli snakk om et par biler som passerer for dagen. Det må være akseptabelt. Lukt er heller ikke til å unngå på steder der en håndterer fisk og fiskeprodukter, spesielt naturell tørking av fiskehoder. Fiskelukt har vi også i andre Senja-bygder. Og det er vi glad for. Den dagen det ikke lukter lenger, er det heller ingen aktivitet, sier ordfører Fred Flakstad Ap).

Kulturetaten i fylkeskommunene har slått fast at nye hjeller ikke er i konflikt med kulturminner i området. Dermed har Nergårds anlegg endelig fått klarsignal.

– Det har tatt lang tid. Vi startet arbeidet for å få utvidet hjellkapasiteten for ett år siden. Nå er vi glad for at det endelig foreligger et positivt vedtak, sier avdelingsleder Jørgen Pedersen ved Nergård.