Slik blir bacon sunt
Polske forskere har utviklet svinekjøtt som skal være sunnere og kalorifattig.
Artikkelen fortsetter under annonsen
Bacon-elskere som teller kalorier, kan kanskje om ikke lenge spise mer svin. Forskere ved landbruksuniversitetet i Warszawa har samarbeidet med det polske forskerakademiet i utviklingen av kjøttproduktene.
Fôr og innpakning endres
Både i måten grisene fôres på, og måten kjøttet behandles på i etterkant skal gjøre at kjøttet har færre kalorier og lenger holdbarhet, uten at det går utover smaken.
Les også: – Tykk og sunn er bedre enn tynn og usunn
– Svinekjøtt-produktene våre har mindre kalorier, mindre fett og høyere andel flerumettede fettsyrer, mer mineraler og proteiner, - mindre allergener og inneholder ikke polyfosfater. I tillegg er holdbarheten lenger, sier professor Agnieszka Wierzbicka til Reuters.
Se også denne: Grisen som ikke ville bli bacon
Deler kunnskapen
Kjøttet konserveres med gass i lufttette pakninger som gjør at holdbarheten økes med 60 prosent. Produksjonsmetoden gjør at vannet er bedre knyttet til kjøttet på cellenivå, som hindrer bakterier i å spre seg.
Forskerne sier de vil gjøre teknologien tilgjengelig for alle svinebønder og kjøttindustrien i EU.