Flere smittet av hjernehinnebetennelse på speiderleir i Japan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere europeiske speidere har fått påvist hjernehinnebetennelse etter en internasjonal speiderleir i Japan. Ingen norske er så langt meldt smittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 30.000 speidere fra hele verden deltok på verdensspeiderleieren i Japan fra 28. juli til 8. august.

I Skottland er tre speidere smittet. I Sverige opplyser helsemyndighetene at en ungdom mest sannsynlig er smittet, og i tillegg undersøkes to speidere, melder nyhetsbyrået TT. Alle de 2.000 svenskene som var på leiren i Japan, bes kontakte helsevesenet.

I Danmark er det så langt ikke meldt om smittetilfeller, men danske myndigheter holder seg i beredskap. De har sendt ut et skriv til de danske deltakerne med informasjon blant annet om symptomene på hjernehinnebetennelse

Fra Norge reiste 850 speidere til leiren, men det er så langt ingenting som tyder på at norske speidere er smittet, får NTB opplyst.

– Vi har ikke hørt om noen tilfeller hos oss. De siste kom hjem fra Japan tirsdag sist uke, og det har ikke kommet noen rapporter om noen smittede, sier generalsekretær Jens Andreas Egebak Morsø i Norges speiderforbund.

Han forteller at de oppfordret speidere som skulle på leiren, til å ta kontakt med Folkehelseinstituttet for å få ordnet med vaksine før avreise, siden det var kjent at det var en risiko ved å reise.