Andre voldsepisode på Blindern – vekterne føler seg utrygge

Natt til onsdag ble en vekter skutt i brystet på Blindern i Oslomens han var på jobb for Nokas. Foto: NTB scanpix
Natt til onsdag ble en vekter skutt i brystet på Blindern i Oslomens han var på jobb for Nokas. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nattens skyteepisode på Blindern er den andre på under ett år hvor våpen blir brukt mot Nokas-vektere på universitetsområdet i Oslo. – Skremmende, mener flere vektere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre vektere ble kalt inn for å jobbe på Blindern onsdag morgen. De kjenner kollegaen som ble skutt på universitetsplassen.

– Vi føler oss ikke trygge. Tidligere har det vært knivstikking her, nå er en av våre skutt. Det er skremmende, sier en Nokas-vekter til Dagbladet.

Meldte selv ifra

Ifølge politiet meldte vekteren som ble skutt i brystet selv fra til politiet klokka 2.43 natt til onsdag. Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer er det snakk om kaliber 22 som også har truffet vekteren fra Nokas andre steder på kroppen. Han hadde på seg vernevest og skal ikke være alvorlig skadd.

Bakgrunn: Vekter skutt i brystet

– Vi er glade for at det ser ut til å gå bra med ham. Han er nå på sykehus og får videre behandling der. Vi følger ham kontinuerlig opp med våre tiltak som automatisk iverksettes når slike alvorlige hendelser skjer. Det vil også bli igangsatt samtaler med andre vektere som eventuelt måtte behøve bistand i en slik situasjon, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødvendig med vest

Vekteren var iført vernevest ment å beskytte mot stikk med kniv. Etter hendelsen for under ett år siden ble det bestemt at det var nødvendig med slik vest på universitetsområdet.

En natt i slutten av november i fjor satte minst to gjerningsmenn utstyrt med elektrosjokkpistol, kniv og tau en Nokas-vekter ut av spill.

Les også: Vektere om Blindern-skudd: – Det er skrem­­mende

Vekteren fikk våpenet satt mot nakken, men klarte å avverge knivstikking før han mistet bevisstheten.

– Etter det foretok vi en evaluering av risikoen på universitetsområdet. Dette vil nå bli gjort igjen, sier Mauritzen.