Trump vil ikke unnskylde seg for McCain

Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren Donald Trump, som stiller til valg som republikansk presidentkandidat, nekter å unnskylde seg etter at han hevdet at senator John McCain aldri har vært krigshelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var lørdag at Trump sa på et valgmøte i Iowa at McCain, som ble skutt ned under Vietnamkrigen og satt fem år i vietnamesisk fengsel, ikke er en krigshelt og bare har fått den hedersbetegnelsen fordi han ble tatt til fange.

Uttalelsen vakte en storm av indignasjon blant andre republikanske presidentkandidater, men han nektet like fullt å unnskylde seg da han ble spurt om det på TV-kanalen ABC søndag.

Les også: Trump krever 500 millioner dollar fra TV-kanal

Han avviste også oppfordringen fra andre republikanske kandidater om å trekke seg og sa at det krever de bare fordi de er oppbrakt over at han leder på målingene i North Carolina, Nevada og andre delstater. På flere landsomfattende målinger har han også tatt ledelsen den siste uka.

Les også: Trump leder blant republikanske kandidater

Lørdag kalte den demokratiske presidentkandidaten Hillary Clinton Trumps uttalelser skammelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Og det er også det faktum at det har tatt de andre republikanske kandidatene så lang tid å begynne å stå opp mot ham sa hun videre.

Både tidligere Texas-guvernør Rick Perry og senator Marco Rubio sa søndag at Trumps kommentar gjør ham uegnet til å være president.

I helgen besluttet også det amerikanske mediet Huffington Post ikke lenger å dekke Trumps kandidatur i den politiske seksjonen, men heller å overføre alt om Trump til underholdningsseksjonen, sammen med blant andre Kardashian-søstrene.

NBC til Donald Trump: - Du er sparket

Se skandalevideoen der Donald Trump håner krigshelt: