Tar med seg en halv million bier til fjells
600 meter over havet er over 500.000 feriegjester innlosjert for å lage honning.
Omgitt av Oppdals fjell og i frisk fjellluft er 15 bikuber plassert ut. Det er danske Jesper Degn-Petersen som har tatt med seg nomade-biene, skriver Oppdalingen.
Dansken bor på Hadeland og kaller bie-utflukten et eksperiment.
Den spesielle bierasen er særlig hardfør og skal suse rundt Oppdals bringebærblomster for å lage utsøkt honning.
– Jeg har stor tro på at det er mulig å ha bier her oppe, det finnes jo birøktere både i Finnmark og øverst i Østerdalen, så hvorfor ikke i Oppdal?, undere Degn-Petersen.
Til Oppdalingen forteller dansken at han tidligere har tatt med biene på kjøreturer i Østerdalen, men aldri så langt nord som Oppdal.
Han vet ikke hvor mye honning det blir av sesongarbeidet, men selje, røsslyng, bringebør og geitrams er det ideelle for å lage honning.