Grekere streiker mot avtale

En demonstrant roper slagord under en demonstrasjon i Aten mot den nye avtalen med EU som ventes vedtatt i den greske nasjonalforsamlingen onsdag Den skal danne grunnlaget for et nytt låneprogram verdt 86 milliarder euro.
En demonstrant roper slagord under en demonstrasjon i Aten mot den nye avtalen med EU som ventes vedtatt i den greske nasjonalforsamlingen onsdag Den skal danne grunnlaget for et nytt låneprogram verdt 86 milliarder euro. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Greske tjenestemenn og farmasøyter innledet onsdag en 24 timer lang streik mot avtalen med EU om nye kriselån i bytte mot dype reform.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Over hele landet stengte farmasøytene apotekene samtidig som offentlig ansatte gikk til aksjon i Aten. De protesterer mot den nye avtalen som redder Hellas fra konkurs, men som innebærer strenge reformer i det kriserammede landet.

Demonstrantene protesterte i sentrum av Aten med bannere med påskriften «Avlys avtalen» og «Nei til EUs politikk, Den europeiske sentralbanken og Det internasjonale pengefondet». Bare noen tusen mennesker møtte opp, men andre protestmarsjer er planlagt utover dagen.

Det er ventet at avtalen som skal danne grunnlaget for et nytt låneprogram verdt 86 milliarder euro, blir vedtatt i den greske nasjonalforsamlingen onsdag.

Streiken er den første store streiken i Hellas siden Syriza inntok regjeringskontorene i januar, og politiet skjerper vaktholdet i frykt for ulovlige aksjoner og demonstrasjoner.

Over 70 prosent av den greske befolkningen ønsker at Hellas godtar avtalen, viser en meningsmåling som ble publisert tirsdag.