Rosenborg skaffet luke til ferien

Alexander Søderlund og Rosenborg kunne feire 3-0-seier over Odd og luke på tabelltopp i eliteserien. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg slo Odd 3-0 søndag og tar ferie med fem poengs luke i eliteserien fotball.

De andre målene ble satt inn av Pål André Helland og Alexander Søderlund. Det var Rosenborgs kamp, og selv om Odd yppet seg periodevis, var laget aldri i nærheten av å true serielederen.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmet selv etter kampen at gjestene hadde lagt seg for lavt.

– Vi tapte for et mye bedre lag, og vi tapte fortjent, sa han til C More etter kampen.

Det sto 1-0 til hjemmelaget ved pause etter at Rosenborg hadde dominert det meste. Selnæs scoret ledermålet i det 41. minutt.

Odd kom litt mer med i kampen etter hvert, men laget klarte ikke å spille seg fram til noen store sjanser.

Rosenborg var mye nærmere både 4-0 og 5-0 enn Odd var redusering. Det forteller det meste om kampbildet i sola på Lerkendal søndag kveld. Det var mye enveiskjøring, men også litt tafatt og feriepreget de første 45 minuttene. Det ble litt mer kamp og dobbelt så mange scoringer i de siste 45.

Det ble en fullt fortjent seier til Rosenborg, som tar ferie på tabelltoppen med fem poengs luke til hardeste utfordrer.