Offer for nøtteskandale erklært yrkesskadd

Foto: Illustrasjonsfoto: Kns / Afp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Koreanske myndigheter fastslår at kabinsjefen på et Korean Air-fly som var involvert i en mye omtalt nøtteskandale, har fått yrkesskader som følge av hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Anerkjennelsen kommer samtidig som kabinsjef Park Chang-Jin angivelig forbereder et søksmål i en amerikansk domstol der han krever 50 millioner dollar i erstatning fra Korean Air.

Les også: – Korean Air-sjefs datter behandlet beset­nin­gen som slaver

Bakgrunnen er at datter av flyselskapets styreformann og daværende visepresident i flyselskapet, 40-årige Heather Cho, slo seg helt vrang i et Korean Air-fly på vei fra USA til Sør-Korea i desember i fjor.

Rett før avgang ble hun servert nøtter i pose, noe hun reagerte på ettersom hun mente at nøtter burde serveres i en skål på 1. klasse. Ifølge kabinsjefen kritiserte Cho ham for hans svakheter, og han ble han tvunget til å knele foran henne mens hun kjeftet på han.

Les også: Tar nøtteepisoden i Korean Air til retten

Deretter ble kabinsjefen tvunget til å forlate flyet, mens Cho krevde at flykapteinen returnerte til terminalbygningen. Hendelsen gjorde at flyet ble forsinket. Park oppgir å ha vært plaget av posttraumatisk depresjon og søvnløshet etter hendelsen, en klage koreanske myndigheter nå har tatt til følge.

Beslutningen betyr at Park får kompensasjon for helseutgifter og eventuelt tap av lønn siden hendelsen.