Forbrukerrådet krever god mat på sykehjemForbrukerrådet krever god mat på sykehjem

Forbrukerrådet mener norske kommunepolitikere må ta mer ansvar for å sørge for god og smakfull mat til eldre på sykehjem.
Forbrukerrådet mener norske kommunepolitikere må ta mer ansvar for å sørge for god og smakfull mat til eldre på sykehjem. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eldre mennesker ikke bare fortjener, men har rett til god, smakfull mat og trivelige måltider som gir appetitt på livet, mener Forbrukerrådet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå lanseres sju krav til norske kommunepolitikere for å ta mat, måltider og ernæring på alvor. Kravene går ut på at maten skal være god, måltidene hyggelige og at de som spiser skal få mer medvirkning og flere valgmuligheter.

Bakgrunnen for kravlisten er at 60 prosent av eldre som bor på pleie- og omsorgshjem, er underernærte eller er i risikosonen ernæringsmessig, ifølge Helsedirektoratet.

– Det er begredelige tall, tankevekkende tall. Dette er noe vi må gjøre noe med, sier forbrukerdirektør Randi Flesland.

Åtte av ti i en spørreundersøkelse Forbrukerrådet har fått utført, mener at matomsorg bør være en viktig valgkampsak. Flesland understreker at små grep kan gjøre stor forskjell, og at det handler om prioriteringer og ikke nødvendigvis mer penger.