3D-animasjon måtte til for å vise Norge fra sin vakreste side

Dette skal møte millioner av turister på OSL hver måned. Se video
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flotte fotografier av vårt langstrakte land er ikke lenger bra nok for turistene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avinor har i samarbeid med Innovasjon Norge laget en ny Norges-film som skal møte millioner av turister i det de har landet på Oslo lufthavn.

«Portal Norge» kalles installasjonen som er en blanding av 3D-animasjon, lys og lyd. Den skal ifølge Avinor representere det moderne Norge.

– De reisendes første opplevelse av landet blir unik og annerledes, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen i en pressemelding fra Innovasjon Norge.

Ifølge pressemeldingen skal den moderne installasjonen være dynamisk og gjenspeile de ulike årstidene og andre sider ved Norge, som kultur, teknologi og innovasjon, i tillegg til naturen.

Se også denne: Hvor stort er egentlig Finnmark?

Millioner av turister vil komme til å se filmen hver måned, og i tillegg til de to minuttene med 3D-animasjon av vårt vakre land, får de lytte til musikk satt sammen av den anerkjente komponisten Nils-Petter Molvær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge på to minutter

«Portal Norge» er ifølge Avinor inspirert av fjorårets «Fly med oss»-sendinger på TV2, hvor fjernsynsseerne ble tatt med opp i luften ved hjelp av 360 graders-kamera. Men i stedet for å bruke film av de ekte fjell og daler, har Innovasjon Norge valgt å gjenskape landemerker med grafikk.

Ta også en titt på vår konkurranse: Hvor ligger Norges beste sommersted?

I første omgang er det kun reisende som kommer fra utlandet til Oslo lufthavn som får se installasjonen.

– Men i løpet av september vil vi rulle konseptet ut både på Bergen, Stavanger og Trondeheim lufthavn, sier marked- og merkevaresjef i Avinor, Ina Eldøy.

Med installasjonen ønsker Innovasjon Norge at de reisendes besøk skal bli bedre husket og at Norge som land og reisemål skal bli bedre kjent i utlandet.

Hva synes du om filmen? Del din mening i kommentarfeltet under.

Nyt synet av Norge

Frem til den dagen du kommer hjem fra charterferie og møter den nye filmen på Oslo lufthavn, kan du kose deg med disse vakre Norges-filmene vi har omtalt tidligere: