På tide med en storbyferie?

<p>Arkitekturen i Barcelona er så vakker at du bare vil se opp hele tiden. Ta turen til Guell-parken for denne utsikten.</p>
Arkitekturen i Barcelona er så vakker at du bare vil se opp hele tiden. Ta turen til Guell-parken for denne utsikten.

Dette er de mest populære byene akkurat nå.


Vi har lagt vinteren bak oss, men det er fortsatt et stykke igjen til sommerferien, så hvorfor ikke tyvstarte sommeren med en storbyferie?

Gå deg vill i Roma

Gå deg vill i Romas gater, finn stranden i Barcelona eller hva med å dra til Lisboa?
Roma er ekstra vakker om våren. Pakk de mest behagelige skoene du har, og gå deg vill i smågatene med en gelato i hånden. Har du ikke vært i Trastevere, er det absolutt verdt å ta en kveld der.

Fontana di Trevi ble udødeliggjort av Anita Ekberg i filmen La dolce vita fra 1960.
Fontana di Trevi ble udødeliggjort av Anita Ekberg i filmen La dolce vita fra 1960.


For best utsikt over Roma, ta en spasertur opp Gianicolo. Der finner du en fin bar for en aperitiff om sommeren, ifølge en lokalkjent.

Slik blir Italia-turen enda bedre

Lekre Lisboa

Har du aldri vært i Lisboa? I likhet med Roma ligger også denne byen på syv høyder, mens byens trikker kan minne om San Fransisco.

Lisboas trikker kan minne om San Fransisco.
Lisboas trikker kan minne om San Fransisco.


Legg ferden opp til São Jorge-borgen fra den moriske tiden, og du får en praktfull utsikt over Lisboa. Bydelen nedenfor borgen, Alfama-kvartalene, er stemningsfull med smale gater som snirkler seg ned mot byens hjerte: Rossio-torget, og bydelen Baixa.
Bydelen Bairro Alto er velkjent for sine mange fado-restauranter, og her finner du også portvinsinstituttet Solar do Vinho do Porto, hvor du kan prøvesmake og handle vin.
Lisboa: Melankoliens mester

Tapas, vin og strand

Barcelona har det aller meste en storby skal ha. Byens arkitektur tar pusten fra alle og enhver. Går det for lang tid mellom hvert besøk, kommer lengselen etter sene kvelder på restaurant, avslappende dager mellom severdighetene og late timer på stranden. Hit drar du med kjæresten, vennegjengen eller familien. Barcelona har noe for alle.

Unn deg et avbrekk fra hverdagen i Barcelona og spis deg lykkelig på en av byens mange gode restauranter.
Unn deg et avbrekk fra hverdagen i Barcelona og spis deg lykkelig på en av byens mange gode restauranter.


La Boqueria er et fantastisk matmarked med masse fristelser, og rett bak finnes hyggelige tapasbarer hvor du kan få en rimelig lunsj.
Vi reiser til Spania, men drømmer om paradisøy
Hit må du reise for å få vårfølelse

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.