Farsdag 2021: 7 flotte opplevelsesgaver til lands, vanns og i luften

Sjoa er kjent for å være en av Europas beste raftingelver. Og de fleste som prøver rafting for første gang, sier det åpenbart ikke blir den siste.
Sjoa er kjent for å være en av Europas beste raftingelver. Og de fleste som prøver rafting for første gang, sier det åpenbart ikke blir den siste. Foto: TrueStory

Søndag 14. november 2021 er det duket for farsdag. Om du synes det er vanskelig å finne på noe til han som har «alt», kan opplevelsesgave være midt i blinken.

Artikkelen inneholder annonselenker.

Mange markerer farsdagen 14. november med en hyggelig overraskelse eller gave som verdens beste pappa kan glede seg over. Og hvis du ønsker å finne den unike gaven som gir det lille ekstra, er en opplevelse midt i blinken. En opplevelsesgave gir minner for livet, mulighet til å dele noe sammen og samtidig være personlig.

Hos TrueStory finner du en rikholdig meny av opplevelser å gi i personlig farsdagsgave til menn uten ønskeliste. Her har vi plukket ut 7 opplevelser til lands, vanns og i luften for fedre som allerede har «alt»:

1. Smakfull ølvandring med Oslo Food Tours

Ølvandring med Oslo Food Tours. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Ølvandring med Oslo Food Tours. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Bli med på vandring i Oslos hippe kvartal Grünerløkka, der man i løpet av litt over to timer besøker tre barer/mikrobryggerier. Her får man nyte uforglemmelig ølsmaking mens en erfaren guide deler sin kunnskap om byens historie og kulturliv. Underveis vil du også få vite mer om kunsten å brygge øl, og det blir servert snacks på hver av de tre stedene dere besøker.

For de som måtte bo i Oslo kan dette være en gylden mulighet til å oppdage nye steder å ta turen sammen med venner og kolleger.

Ølvandring på Grünerløkka kan du bestille her hos TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Ølvandring på Grünerløkka (Oslo)

Bli med på guidet rundtur til tre mikrobryggerier. Nyt smaken av lokalbrygget øl til historier om byen og om brygging.
Kjøp herFra 950 krTrueStory

2. Rhassoul spaopphold på Farris Bad

Rhassoul spaopphold på Farris Bad. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Rhassoul spaopphold på Farris Bad. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Alle kan vi trenge et avslappende avbrekk fra hverdagen, og når det kommer til spa og velvære er Farris Bad i toppsjiktet. Blant deres behandlingstilbud finner vi Rhassoul. Et rituale hvor det hele starter med skrubbing, deretter smøres kroppen inn med leire i dampbadstue der dampen øker effekten av leiren. Leiren skylles til slutt av i en tropisk dusj.

Dette gavekortet inkluderer en overnatting i lekkert standard dobbeltrom, 40 minutters duo-Rhassoul-behandling og inngang til den 2500 kvadratmeter store hvileloungen Svaberget.

Gavekort på Rhassoul-behandling og overnatting på Farris Bad kan du bestille her hos TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Rhassoul spabehandling på Farris Bad (Larvik, Vestfold og Telemark)

Nyt et opphold med overnatting på Farris Bad med duo-Rhassoul-behandling, tilgang til Svaberget og deilig frokostbuffet.
Kjøp herFra 3090 krTrueStory

3. Historisk opphold på Oscarsborg festning

Historisk opphold på Oscarsborg Festning. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Historisk opphold på Oscarsborg Festning. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Oscarsborg er mest kjent for senkingen av den tyske krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940. Denne hendelsen gjorde at Kongen og regjeringen fikk tid til å komme seg i sikkerhet sammen med landets gullbeholdning. I dag er den militære virksomheten lagt ned og festningen er åpen for alle.

Festningen ligger bare 10 minutter med ferge fra Drøbak. Gavekortet gir deg overnatting i dobbeltrom med utsikt, 3-retters middag og deilig frokost, samt aperitiff med historisk formidling. Under oppholdet har du inngang til museet der du kan oppleve den utrolige historien til Oscarsborg festning og oppleve kanonene.

Bestill opphold på Oscarborg med overnatting og museum hos TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Opphold på Oscarsborg Festning (Viken)

På Oscarsborg blir historien levende igjen. Kombiner hotellopphold med museum, god mat og vakre omgivelser.
Kjøp herFra 3200 krTrueStory

4. Dagstur med rafting og overnatting med Sjoa Rafting

Dagstur rafting & overnatting med Sjoa Rafting. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Dagstur rafting & overnatting med Sjoa Rafting. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Det er ikke uten grunn at det kommer tilreisende fra hele verden til Sjoa, for her finner vi det som er ansett som en av Europas beste raftingelver.

Erfarne guider fra Sjoa Rafting sørger for grundig introduksjon på land hvor du lærer kommandoer, padleteknikk og hvordan samarbeide om bord i flåten. Deretter er det duket for rundt fem timers rafting på Sjoas beste strekning. Selve turen er på omkring 16 kilometer, avhengig av vannstanden.

Oppholdet kompletteres med to-retters middag, en varm lunsj i leiren underveis og frokost, samt overnatting i lavvo eller hytte.

Klikk her for å bestille rafting og overnatting i Sjoa gjennom TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Rafting med overnatting (Nedre Heidal, Innlandet)

Få et uforglemmelig møte med Sjoas ville krefter mens adrenalinet bruser som aldri før.
Kjøp herFra 1800 krTrueStory

5. Tandemhopp med Skydive Tønsberg

Tandemhopp med Skydive Tønsberg. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Tandemhopp med Skydive Tønsberg. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Man blir aldri for gammel til å kjenne på adrenalinkick, og hva er vel en heftigere gave å gi til fedre i alle aldre enn et fritt fall i 200 raske kilometer i timen fra 4000 meter over landjorden?

Sammen med en erfaren instruktør får du en fantastisk opplevelse kombinert med en uforglemmelig utsikt til Oslofjorden, skjærgården og landskapet rundt Tønsberg. Kronen på verket er at du får en video av hoppet ditt.

Hopp ut i det og bestill tandemhopp her hos TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Tandemhopp (Sem, Vestfold og Telemark)

Tandemhoppet omfatter et introkurs, lån av utstyr, flyturen opp og selve hoppet. Hele opplevelsen blir filmet for deg.
Kjøp herFra 3990 krTrueStory

6. Snorkle med spekkhoggere i Reisafjorden

Snorkle med spekkhoggere i Reisafjorden. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Snorkle med spekkhoggere i Reisafjorden. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

Hvis du vil gi en opplevelse av de helt sjeldne, så er et uforglemmelig møte med naturen noe av det flotteste å gi. Og hva kan vel være mektigere enn å snorkle under vann og møte spekkhoggere i deres rette element?

Hvalene er sosiale flokkdyr som kan bli dobbelt så lange som bilen din og veie opp mot 5-6 tonn. Erfarne guider som har dykket i flere år med spekkhoggere, legger til rette for et trygt møte.

For å ta turen under vannflaten til havets ulver bestiller du enkelt safarituren her gjennom TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Snorkling med spekkhoggere (Sørkjosen, Troms og Finnmark)

I forkant av turen gis det en forelesning om hvalene, samt sikkerhetsinstruksjoner. Turen varer 2-3 timer, utstyr er inkludert.
Kjøp herFra 2600 krTrueStory

7. Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark med Oppdal Safari

Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory
Moskussafari i Dovrefjell Nasjonalpark. Klikk på bildet for å lese mer. Foto: TrueStory

En gang levde det moskus over hele Nord-Europa, men i dag er Dovrefjell et av de siste tilfluktsstedene for dyrene som en gang levde her naturlig under siste istid. De har vært gjeninnført flere ganger siden midten av 1920-tallet, og i dag teller bestanden litt over 200 dyr, ifølge tall fra Miljødirektoratet.

De som har sett moskus beskriver det gjerne som et minne for livet. Lengden og varigheten på safarituren vil variere etter hvordan moskusen beveger seg, og guidene vil passe på at man hele tiden holder trygg avstand. For selv om moskusfe kan virke godmodige og harmløse, kan de velge å angripe fremfor å flykte dersom de føler seg truet.

Legg ut på en fjelltur du vil huske resten av livet – bestill moskussafari her gjennom TrueStory.

product image

Opplevelsesgaver

Moskussafari på Dovre (Hjerkinn, Oppdal)

Den perfekte gave til alle naturglade mennesker, der erfarne guider gir mulighet til å oppleve den sjeldne og majestetiske moskusen.
Kjøp herFra 350 krTrueStory

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet. Artikkelen inneholder kommersielle lenker, som gir ABC Startsiden en provisjon ved kjøp av produkter/tjenester via disse lenkene.